Ana SayfaDünya
2012-02-03 14:11
İsrail Güdümlü Medyanın Yeni Senaryoları

İsrail Güdümlü Medyanın Yeni Senaryoları

HSH- Tunus ve Mısır'da gerçekleşen halk devriminin kendi kontrolleri anltındaki diğer ülkelere yayılmasını önlemek isteyen ABD-İsrail ve müttefikleri, arkasına aldıkları medya ordusuyla adres şaşırtma taktiklerini var gücüyle sürdürüyorlar.
Paylaş | Facebook   | + Ο -
Yazdir

Hürseda Haber Merkezi- Türkiye'de devlet projesinde rol alan bir kısım şahıs ve kurumların kendi konumlarını bir tarafa bırakarak, devletle hiç bir alakaları olmadığı halde İslami hareketi devletle ilişkilendirip, hareketi itibarsızlaştırma taktiklerinin benzerleri ABD-İsrail ve müttefiklerinin arkasına aldıkları medya ordusunun genelkurmay konumundaki El-Cezire televizyonunca uygulamaya konulurken, müttefik Türkiye medyasının da desteğini esirgemediği görüldü.

Ürdün'de iken Mossad ajanlarının suikast düzenlemesine ortam hazırlayan, suikast başarısız olunca da ülkesinden kovan Amerika’nın Ortadoğu’daki önemli müttefiklerinden Ürdün yönetiminin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Lideri Halid Meşal'in şahsında İslam Ümmetine yaptığı ihanet hafızalardaki yerini korurken, Meşal'i ülkesinde barındırmakla kalmayıp hareketin büro açmasına bir yana, HAMAS liderine başta İslam ülkeleri olmak üzere birçok ülkeye seyahat olanağı tanıyarak, hareketin mazlum Filistin halkının mağduriyetini anlatmasına vesile olan Suriye yönetimiyle ilgili, "İsrail, Suriye'de Esed rejiminin devrilmesinden endişe ediyor" şeklinde iddialar ileri sürüldü.

Kuşkusuz Suriye rejimi masum değil. Ancak özellikle son yıllarda Türkiye-İran-Suriye üçlüsünün birlikte hareket etmesiyle ülkede önemli reformlar gerçekleştiren Esed yönetiminin, Lübnan ve Filistin İslami Direniş hareketlerine verdiği açık destekle İsrail'in yok olmasını istediği yönetimlerin İran'dan 2. sırada yer tartışma götürmez bir gerçek olarak ortada durmuşken, "İşgal Kuvvetleri Medyası"nın genelkurmay başkanı El-Cezire'nin ileri sürdüğü iddialar karşısında, "sen önce kendi ülke yönetiminin İsrail ile ilişkilerini sorgula" yorumlarına neden oldu.

İşte Cihan Haber Ajansı'nın servis ettiği o haber...

"İsrail, Suriye'de Esed rejiminin devrilmesinden endişe ediyor

Suriye'de yönetim karşıtı eylemler 10'uncu ayını geride bırakırken ülkedeki gelişmeler hiç şüphesiz İsrail tarafından yakından takip ediliyor. İsrail için Suriye'de yönetimin değişip değişmemesi, değişmesi durumunda ise gelecek yönetimin İsrail'e yönelik ortaya koyacağı tavır büyük önem taşıyor.

Arap Siyasi Araştırmalar Merkezi'nin açıkladığı "Suriye'deki olaylara ilişkin İsrail'in pozisyonu" konulu çalışmasında önemli tespitler yapılıyor. Raporda, çalışmada bulunan herkesin, İsrail'in Suriye'de Esed rejimini düşmesin kaygı duyduğu konusunda hemfikir olduğu vurgulanıyor.

El Cezire televizyonunda yayınlanan çalışmada, Suriye'de meydana gelen olaylarla ilgili, İsrail çıkarlarını ilgilendiren noktaların bulunduğu konusunda genel bir şüphenin olduğu belirtiliyor. Bunların en önemlisi olarak da işgal altındaki Golan Tepeleri ile ilgili Esed yönetiminin İsrail'in rahatı için çok önemli olduğu vurgulanıyor. Esed yönetiminin düşmesiyle birlikte Golan konusundaki sakin cephenin de düşeceğine dikkat çekiliyor.

Araştırmada Esed'den sonra hangi yönetim gelirse gelsin İsrail'e karşı düşmanca pozisyon alacağı kaydedilerek, “Çünkü gelecek yönetim içerde bir meşruiyet kazanması gerekir. Bunun için İsrail'e karşı düşmanca bir pozisyon alacak. Ancak eğer mevcut Esed yönetimi devam ederse dışarıda meşruiyetini kazanması gerekecek. Bunun için de İsrail ile ilgili yumuşak bir tutum sergilemek durumunda kalacak.” deniliyor.

İsrail'in endişeleri ile ilgili olarak da ülkede bir kargaşanın oluşması durumunda, olası biyolojik silahların, karadan karaya füzelerin, uçaksavarların Filistinli gruplar ve Hizbullah gibi örgütlerin eline geçmesinin ise İsrail için bir felaket oluşturacağı kaydediliyor.

Çalışmada ayrıca, Esed yönetiminin düşmesinin de aynı zamanda İsrail için de stratejik bir barış anlamı taşıdığına dikkat çekiliyor. Zira bu olayların Suriye'yi İran ve Hizbullah birlikteliğinden ayıracak bir fırsat sunacağının altı çiziliyor.

Yapılan araştırma çalışmasında İsrail'in endişeleri ile ilgili olarak İsrail Başbakanı Benyamin Netenyahu'nun, “İsrail gelişmelerden endişeli, Suriye'nin İsrail sınırında sükunetin sürmesini istiyor.” sözlerinin bunu açıkça ortaya koyduğu anlatılıyor.

"SURİYE'NİN GELECEĞİ İLE İLGİLİ 4 FARKLI SENARYO"

Arap Siyasi Araştırmalar Merkezi, İsrailli analistlerin Suriye için 4 farklı senaryo üzerinde durduklarını aktarıyor. İsrailli analistlerin, farklı senaryolarda İsrail'in güvenliğine yönelik olası yansımalarını değerlendirdiklerine dikkat çekilerek, İsrail Milli Güvenlik Araştırma Enstitüsü eski Başkanı General Giora Eiland'ın Suriye için ortaya koyduğu olası 4 farklı senaryoları şu şekilde sıralıyor:

Birinci Senaryo: “Suriye'de mevcut Esed yönetimi yıllarca iş başında kalacak.” Bu senaryo ile ilgili değerlendirmede bulunan General Giora Eiland, bunun İsrail'in çok arzu ettiği bir senaryo olduğunu söylüyor. Gerekçe olarak da mevcut yönetimin ve yönelimlerinin çok iyi şekilde bilinmesini gösteriyor. Bununla birlikte Esed'in var olma mücadelesi vereceği için içerdeki düzenle meşgul olacağı, dışarıda da uluslararası meşruiyetini güçlendirmeye çalışacağı anlatılıyor.

İkinci Senaryo: “Suriye'de Esed yönetimi düşecek, ülkede bir karışıklığa sürüklenecek. Uzun süre iç çekişmeler ve istikrarsızlık hüküm sürecek.” Bu senaryoda İran'ın kargaşayı bir fırsat bilerek, Irak- Suriye sınırında ve Suriye içinde yapacağı eylemlerden endişe ediliyor.

Üçüncü Senaryo: “Esed yönetimi düşecek, yerine radikal Sünni bir yönetim gelecek.” Bu senaryo İsrail için en kötü senaryo olarak tanımlanıyor. "Böyle bir yönetimin gerginliği tırmandırarak Golan'ı almak için İsrail ile karşı karşıya gelebilir. Ya da sınır ötesi askeri faaliyetlere girebilir. Bu durum İsrail'i genel anlamda karşı koyma durumuyla karşı karşıya bırakabilir." deniliyor.

Dördüncü Senaryo: “İsrail'in hayal ettiği senaryo.” Suriye'nin reformcu bir yönetime kavuşması, bu yönetimin yüzü Batı’ya yönelmiş, İsrail'in gözüyle İran ile Suriye'nin ittifakına bir darbe indirecek. Bu aynı zamanda Hizbullah için de bir darbe olacak. Ancak bu yönetimin İsrail ile barışa hazırlıklı olduğu anlamına da gelmediğine dikkat çekiliyor."

Bu arada haberde istemeyerek te olsa asıl hedefin Lübnan İslami Direniş Hareketi (Hizbullah) ve Filistin'deki İslami Direniş hareketleriyle birlikte, bu hareketlere destek veren İran İslam Cumhuriyeti'nin olduğu gözlerden kaçmıyor.



Yorum Ekle
Serdengeçti
Rodoplar
2012-02-03
selamualeyküm.beşar esed in islam a az veya çok hizmet ettiğini söylemek en hafif deyişle gaflettir.suriye askerleri esed i rabb baas ı da din diye nitelendiriyor.suriyeli mücahidlere selam olsun.
Kategoriye Ait Diğer Haberler
Haber1
`Mescid-i Aksa Yıkılıyor`
Mescid-i Aksa`nın emekli imamı Ebu-l Hunud, ``İsrail`in 2020 hedefi Kudüs`ün tamamıyla Yahudi şehri olması ve İslamiyet ile Hristiyanlığa ait buradaki eserlerin yok edilmesi`` dedi.
Haber1
Mısır'da Müslüman Kardeşlere Saldırı: 1 Ölü
Müslüman Kardeşler'in cumhurbaşkanı adayı Muhammed Mursi'yi destekleyenlere yapılan saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, iki kişi de yaralandı.
Haber1
Bir Açlık Grevi de Fas'lı Müslümanlardan
Fas’ta Müslüman mahkumlar bir aydır açlık grevi yapıyor. Mahkumlar bir yıl önce hükümet tarafından söz verilmesine karşın kötü koşullardan ve işkencelerden muzdarip!
Haber1
Mladiç'in Duruşması Ertelendi
Savaş suçundan tutuklu bulunan Mladiç'in, Lahey'de eski Yugoslavya için kurulan savaş suçları mahkemesinde dün başlayan duruşması ertelendi.
Haber1
Hamas'tan İsrail'e Uyarı
Esirlerin kazandığı zaferin birçok mesaj içerdiğini belirten Hamdan: 'İşgal yönetimi anlaşmaya uymazsa direnişten cevabını alır'...dedi
Haber1
ABD, İran'a Her An Saldırabilir
ABD'nin İsrail Büyükelçisi Shapiro, ABD'nin, Tahran'a yönelik saldırma planlarının hazır olduğunu öne sürdü.
Haber1
'Euro Ülkeleri İngiliz Ekonomi Modelini Takip Etmeli'
İngiltere Başbakanı David Cameron, ‘Euro Bölgesi’ ülkelerinin ekonomik krizden kurtulmak için İngiltere modelini örnek almaları gerektiğini belirtti. Cameron, İngiltere ekonomisinin “doğru yolda ilerlediğini” savundu.
Haber1
Medvedev’den Nükleer Savaş Uyarısı
Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, bağımsız ülkelere askeri müdahalenin nükleer savaş dahil tüm savaşları neden olabileceği uyarısı yaptı.
Haber1
'Silah Konteynırlarını Türkiye Üzerinden Göndereceğiz'
Burhan Galyun liderliğindeki Suriye Ulusal Konseyi adlı rejim muhalifi örgüt, silah yüklü bir konteynırı, yakında Türkiye üzerinden Suriye'ye göndereceklerini açıkladı.
Haber1
İran Nükleerde Geri Adım Atmıyacağını Bildirdi
İran Nükleer Başmüzakereci Said Celili, ülkesinin nükleer enerji elde etme hakkından vazgeçmeyeceğini kritik '5 + 1' zirvesi öncesi duyurdu
Haber1
İki Uçak Havada Çarpıştı
Pakistan'da hava kuvvetlerine ait iki uçağın çarpışması sonucu 4 pilot öldü.
Haber1
Libya'da Havaalanına Saldırı: 7 Ölü
Libya'nın Gadamis kentinde bir hastane ve havaalanına düzenlenen saldırının ardından çıkan çatışmada 7 kişi öldü, 20 kişi yaralandı.
Haber1
'Haşimi'den Cami Bombalama Talimatı Aldım'
Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi’nin gıyabında yargılandığı ilk duruşmada ifade veren koruma görevlisi, Burasa camiinin bombalanması talimatını Haşimi’den aldığını açıkladı.
Haber1
İran, Mossad Ajanını İdam Etti
İran'da Mossad ajanı olduğu iddia edilen ve bir nükleer fizikçiyi öldürmekten hüküm giyen Mecid Cemali Faşi idam edildi
Haber1
'Yanlış Üzerine Bina Edilen Her Şey Yanlıştır'
HAMAS sözcüsü Fevzi Burhum, Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın Ramallah'taki Selam Feyyad hükümetinde yaptığı kabine değişikliğinin gayri meşruluğu ve bölünmüşlük halini kökleştirdiğini söyledi.
Haber1
Galyun Yeniden Başkan Seçildi
Suriye Ulusal Konseyi (SUK), dün Roma'da yaptığı toplantıda Burhan Galyun'u yeniden başkanlığa seçti.
Haber1
Suriye'deki Seçim Sonuçları Açıklandı
Suriye’de 7 Mayıs Pazartsi günü yapılan parlamento seçimlerinde katılım oranın yüzde 50'yi aştığı açıklandı.
Haber1
'Trablus Olayları Alevi-Sünni Sorunu Değildir'
Lübnan Arap Demokratik Partisi, Trablus’ta yaşanan olayların 14 Martçı liderler tarafından uygulanan bir Amerikan projesi olduğunu açıkladı.
Haber1
'Sırp Kasabı'nın Davasına Başlanıyor
18 bin kişinin katledilmesiyle adı anılan Sırp general Mladiç mahkemeye çıkacak.
Haber1
'Soykırımı Durdurun!'
Uzun yıllardır Çin’in işgali altında olan Doğu Türkistan’daki Müslümanların baskı ve zulme uğramasına sessiz kalmayan Doğu Türkistan İslâm Kardeşleri Derneği, ‘soykırımı durdurun’ çağrısında bulundu.
Gazete Son Dakika RSS Hava Durumu twitter facebook
GÜNÜN RESMİ
-Yorumsuz-
-Yorumsuz-
reklam
ANKET
MİT-Emniyet-Yargı üçgenindeki gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?
Anket
VİDEOLU HABERLER
Haber1
Kürt Kanalında Barzani'ye Yüklendi
Irak Başbakanı Nuri el Maliki, merkezi hükümet ile bölgesel Kürt hükümeti arasında devam eden polemiği sürdürüyor. Irak’ın Süleymaniye kentinde yayın yapan Kürt kanalı NRT’ye konuşan Irak Başbakanı Maliki,” Sanki Kürdistan Irak’a değil, Irak’ın Kürdistan’a bağlı” dedi.
Haber1
'Haksız ve Hukuksuz Cezayı Kınıyoruz'
Gaziantep'te başörtülü kızının hakkını arayan anneye verilen 2 yıl 10 ay hapis cezasına sert tepkiler gelmeye devam ediyor. Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, verilen haksız ve hukuksuz cezayı kınayarak, benzeri hukuksuzluk ve acıların bir daha yaşanmaması için yetkilileri göreve davet etti.
Haber1
Etkinliğe 1 Gün Kala Karanlık El Engeli!
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Tokat'ın Madas Köyünde düzenlenmesi planlanan Kutlu Doğum etkinliğinin tüm resmi izinleri alınmasına rağmen, programa 1 gün kala Emniyet, Jandarma ve Müftülük kurduğu üçlü organizeyle engellendiği bildirildi.
Haber1
Hür-der'den Hukuk Skandalına Tepki
Gaziantep'te başörtüsünden dolayı okula alınmayan kızının hakkını arayan anneye verilen 2 yıl 10 ay hapis cezasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Hür Der adına açıklama yapan Başkan Şaban Dalgın bunun bir hukuk skandalı ve zulüm olduğunu dile getirdi.
Haber1
Beyaz: Yasalar Derhal Revize Edilmeli
44. Bölge Batman, Siirt, Muş Eczacılar Odası Başkanı M. Emin Beyaz, Gaziantep'te başörtülü kızının hakkını arayan anneye 2 yıl 10 ay hapis cezası verilmesi kararına tepki göstererek bu gibi cezaların tahammül sınırını aştığını kaydetti.
HÜRSEDA ÇEVİRİ
EN ÇOK OKUNANLAR
sag alt
Sitemiz Sadece İnternet Üzerinden Yayın Yapmaktadır. İzinsiz ve Kaynak Gösterilmeden Kullanılamaz.
hur-seda@hotmail.com   © 2008 - 2012   Tüm Hakları Saklıdır.