
İsrail'in Türkiye'ye İhracatı %42 Arttı!
Türkiye ve İsrail arasındaki ekonomik ilişkiler siyasi kriz tanımıyor. Siyasi gerginliğe rağmen İsrail’in Türkiye’ye ihracatı 2011 yılında yüzde 42 artarak 1,85 milyar dolara tırmandı.Aynı şekilde Türkiye’den ithalatı da yüzde 20 artış göstererek 2,1 milyar dolar olarak gerçekleşti. Port2Port adlı internet sitesinin haberine göre geçtiğimiz Aralık ayında İsrail’in Türkiye’ye ihracatı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 51 arttı.
Türkiye’nin ticaret fazlasına sahip olduğu az sayıdaki ülkeden biri olan İsrail ile toplam ticaret hacminin de 4 milyar dolara ulaştığı belirtiliyor. İsrail’in benzer şekilde Arap komşuları Mısır ve Ürdün’e olan ihracatında da yüzde 26’lık bir artış sağladığı ifade ediliyor.
İhracat Enstitüsü’nün geçtiğimiz hafta yayınladığı belirtilen istatistiklere göre İsrail’in son 5 yılda ihracatını en fazla geliştirdiği ülkeler sırasıyla Çin, Hindistan, İngiltere ve Türkiye. Bu dönemde İsrail’in Türkiye’ye ihracatı yüzde 58 oranında arttı.
2008 yılında başlayan İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısından sonra hızla bozulmaya başlayan Türk-İsrail ilişkileri 2010 yılındaki Mavi Marmara olayıyla zirve yapmış, iki ülke diplomatik ilişkileri tarihindeki en büyük krizi yaşamıştı.
Ancak iki ülkenin de krizi diplomatik ve askeri alanlarla sınırlı tutması, ekonomik ilişkilerin büyük bir zarar görmesini engellemişti. Krizle birlikte her yıl Türkiye’ye giden yaklaşık 500 bin İsraillinin de büyük bir kısmı başka ülkeleri tercih etmeye başlamıştı. (CİHAN)


Türkiye, ticari ilişkiler ile pazara giriş faaliyetlerinin yoğunlaştırılacağı 2012-2013 yılları için hedef ve öncelikli ülkeleri belirledi.
Holun Enerji Lojistiği Mad. ve Petrol San. Tic. Ltd. Şti. tarafından Bingöl'e 50 Milyon Euro'luk yatırım yapılacak.
Almanya'nın önde gelen ekonomi enstitülerinden ifo'nun başkanı Prof. Hans- Werner Sinn zayıf AB ülkelerinin iflas etmesi ve buna bağlı olarak da Euro bölgesinin çökmesinin Almanya açısından “mega” düzeyde zarar edilmesi anlamına geldiği uyarısında bulundu.
Genç Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Genç'te 2 bin adet civciv dağıtılacak.
Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme, Sertifikalama ve Araştırma Derneği (GİMDES) Başkanı Hüseyin Kani Büyüközer, dünyada 2 trilyon dolarlık bir helâl gıda pazarının bulunduğu belirtti.
amu İhale Kurumu, Fransız Gemalto şirketinin 7.7 milyon Euro teklif vererek kazandığı e-pasaport ihalesini oybirliğiyle iptal etti. İhalenin üçüncü olan Malezyalı firmaya verilmesi bekleniyor.
Dünya Bankası'nın, Lojistik Performans Endeksi'nde (LPI) Türkiye 27'inci sırada yer aldı.
Türkiye, savaş sonrası ekonomisini düzeltmeye çalışan Bosna Hersek'in ayağa kalkması için tarım alanında 30 projeyi hayata geçiriyor.
Van'da havaların ısınmasıyla dondurma sezonu da başladı. Yaz mevsiminin vazgeçilmez soğuk tatlarından biri olan dondurmanın üretimi ve satışı hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık.
"Helal gıda konusunu sadece Türkiye iç pazarı açısından değil, İslam ülkeleri açısından da önemsiyor ve değerlendiriyoruz"
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, nükleer enerji eğitimi için 600 kişiyi sınava çağıracak. Elemeler sonrasında 75 öğrenci 5,5 yıllık eğitim almak için Rusya’ya gönderilecek.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, IMF Başkanı Christine Lagarde'ı kabul etti.
Merkel, yapısal reformlar yaparak büyümenin önemli ve gerekli olduğunu belirterek, ''Krizin aşılması uzun ve zor bir süreç olacak'' dedi.
Yayla muzu olarak da bilinen 'Uçkun'un kilosu beş liraya çıkarken, Anamur muzunun daha aşağı fiyatta olması, Anamur muzuna rakip çıktı dedirtiyor.
Maliye Bakanı Şimşek, "Ekonomide yeniden dengeleme süreci ilk çeyrekte de devam etti" dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kamu işveren heyetinin zam teklifini 14 Mayıs’ta sunacağını söyledi. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise teklifin tartışılabilmesi için kendilerine bugün iletilmesini istedi.
Babacan enflasyondaki artışın geçici olduğunu belirterek, bir süre sonra rakamların tekrar normal seyrine geleceğini belirtti.
Yeni teşvik paketiyle getirilen düzenlemelerde dikkate alınarak Kurumlar Vergisi Genel Tebliği değiştirildi.
Van'da inşaat malzemesi satan esnaf her şeyin dışarıdan görüldüğü gibi olmadığını ve kentin şantiyeye dönüşmesinin kendilerine bir fayda sağlamadığını öne sürüyor.
KOSGEB'in düzenlediği hibe destekli işyeri açma imkanı tanıyan ve 10 gün süren uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayan 150 kursiyere Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de katıldığı törende girimcilik sertifikaları verildi.
Yaklaşık 30 polis tarafından darp edilen Mustazaf Der Osmaniye Şube Başkanı Abdulkadir Alakuş, yaşadığı olayı İLKHA'ya anlattı. Polisin terörist muamelesi yaparak kendilerine silah doğrulttuğunu, biber gazı sıkarak darp ettiğini ifade eden Alakuş, hem darp ettiklerini, hem de kendilerini temize çıkarmak için davacı olduklarını söyledi.
Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı ise, Astronomi ve Uzay Bilimleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü'nün öğretim üyeliğinden uzaklaştırılma noktasına gittiğini söyledi.
Marmara İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu İstanbul'da yaptığı kitlesel basın açıklamasıyla Mustazaf-Der'ın kapatılması ve Gaziantep'te kızının başörtüsüyle okuması için mücadele eden Güllü Çevik'e ceza verilmesini kınadı.
ABD devlet Barck Obama'nın, ABD- Pakistan hükümeti işbirliğiyle bir yıl önce düzenlenen operasyonla katledilen Usame bin Laden'in ölümü üzerinden oy alma planları yaptığı öğrenildi.
Avrupa'nın önde gelen Müslüman entelektüellerinden Tarık Ramazan, "Arap Baharı" süreci öncesinde Batı'nın yönlendirici etkisi olduğunu söyledi.

Kros yarışmasında dereceye giren başörtülü öğrencinin ödülü verilmedi! Hatayı, kaymakam telafi etti.

Volkswagen 24 Golf Blue-e-Motion aracından oluşan bir filo ile sekiz batı Avrupa ülkesinde ve Japonya'da uluslararası Roadshow'a başladı. Etkinliklerin amacı farklı müşteri gruplarına Volkswagen'in elektrikli otomobil alanındaki çalışmalarını tanıtmak ve yeniliklere katılımlarını sağlamak.

Almanya'nın Türkiyelilere uyguladığı katı vize uygulaması beşikteki çocuktan 80 yaşındaki yaşlılara kadar uzanıyor. Vize engeline takılan son mağdur bir buçuk yaşındaki Enes oldu.




























.jpg)


























Ulusal Kanal'da Mustazaf-Der'in Kapatılması Sevinci
Muhteşem Mevlid Etkinliğinin Tüm Ayrıntıları...
Diyarbakır'daki Tarihi Etkinlik Görüntüleri (17) 