
Mustazaf Der Mevlid Kandilini Kutladı
Mustazaflar ile Dayanışma Derneği Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sav) dünyaya teşriflerinin hicri yıl dönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajda "Böylesi kıymetli günler ve zamanlar bir lütuf ve kurtuluş vesilesi bilerek değerlendirmelidir." ifadelerine yer verildi
DİYARBAKIR- Mustazaflar ile Dayanışma Derneği(Mustazaf Der) Hz. Muhammed'in (sav) dünyaya teşriflerinin hicri yıldönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajda, Hz. Muhammed'in doğumu bir kez daha kutlu ve mübarek olsun İslam ümmetine, denilerek böylesi kıymetli günlerin ve zamanların bir lütuf ve kurtuluş vesilesi bilerek değerlendirmelidir, mesajı verildi.
Kutlama mesajında şu ifadelere yer verildi: "Âlemlere rahmet olarak gönderilen Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) hayatı ve mücadelesinin canlı kalması için her daim yaşanması ve yaşatılması için çaba gereklidir. Bunun öncüleri de hiç şüphesiz tevhid mücadelesini yüklenen Müslümanlar olmalıdır. Efendimizin (sav) imanı, ihlâsı, ibadeti, ahlakı, adaleti, ahde vefası, akraba ve komşuluk haklarına riayeti, kısacası her konuda örnek alınması gereken mükemmel bir şahsiyet ve önderdir. Şüphesiz onun hayatı Allah'ın kitabı Kuran-ı Kerim'in yaşanmış bir tefsiridir."
Yayımlanan mesajda daha sonra şu ifadelere dikkat çekildi: "Tevhid dininin yaşanmadığı ve unutulduğu, şirkin, zulmün ve haksızlığın zirveye ulaştığı, kadınların bir ticaret malı gibi kullanıldığı, kız çocukların diri diri toprağa gömüldüğü, zenginlerin fakirleri sömürdüğü ve insanlığın adeta öldüğü bir zamanda Rabbimizin onu insanlığa göndermesi hem nimet hem de büyük bir lütuftur. Böylesi kıymetli günleri ve zamanları bir lütuf ve kurtuluş vesilesi bilerek değerlendirmeli, toplumun ıslahı ve refahı için fedakârlık ve cömertlikte bulunarak ikramlarda bulunulmalı, onu (sav) hatırlatacak ve yaşatacak programlar ve seminerler düzenlenmelidir."
Mesajın sonunda, "Bu vesileyle hicri takvim itibariyle Mevlid kandilini kutluyor, İslam âlemine hayırlar ve kurtuluşlar getirmesini, mazlum ve mustazaf halkların ve coğrafyaların pis ve necis ellerden ve hilelerinden kurtulmasını yüce Allah'tan diliyoruz." denildi. (Osman İçli-İLKHA)


Mübarek üç aylara girerken Kur'an Nesli Platformu Genel Başkan M.Ali Altun, günahlardan arınma, temizlenme ve yüce Allah'a yaklaşmanın en güzel vesilesi olan bu aylardan hakkıyla istifade etmek, onun manevi havasını doyasıya teneffüs etmenin kaçırılamaması gereken bir fırsat olduğunu kaydetti.
Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesi sınırları içerisinde bulunan "Telhamut" çadır kentte kalan Suriyeli çocuklar için, iki derslikli Kur'an kursu açıldı.
Mardin'in Kızıltepe İlçe Müftüsü Cahit Erhun, üç aylar nedeniyle yayımladığı mesajda, ilçe halkının ve İslam aleminin üç aylarını tebrik etti.
SAGED ve Geylani Eğitim ve Kültürünü yaşatma Derneğinin düzenlediği geleneksel, Seyyid Seyh Hasani Geylani ve Seyyid Şeyh Kasım Geylani ile Teylan'da yatan Geylani ailesi meşayihlerini anma ve mevlüd programı geniş katılımlı gerçekleşti.
Batman Şefkat Eli Derneği tarafından bayanlara yönelik "Tesettür" konulu konferans düzenlendi. Konferansta, Gaziantep'te kızının başörtülü okumasını istediği için anne Güllü Çevik'e verilen hapis cezası kınandı.
Van'da İslami düğün ekiplerinden Grup Rahmet'in organizatörü Sait Koç, depremden sonra İslami düğünlere olan teveccühün deprem öncesine nazaran arttığını belirtti.
Din-Bir-Der Batman Şubesi tarafından"İslam Bir Bütündür" konulu konferans düzenlendi. Konferansta İslam'ın bir bütün olduğu vurgusu yapıldı.
Konya Selçuk Üniversitesi tarafından bahar şenlikleri adı altında düzenlenen eğlencelere alternatif olarak İslami duyarlılığı olan öğrenciler, müzeler ve tarihi camileri ziyaret ediyor.
Hasankeyf Kaymakamlığı SODES kapsamında Hasankeyf'teki ilköğretim okulu ve lise öğrencileri, "Kumbaramdaki Para" projesi düzenledi. Öğrenciler, öğretmenlerinin sorduğu soruya verdikleri her doğru cevap için kazandıkları 1 TL'lik kuponlar karşılığı kitap aldılar.
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yatılı Kur'an Kursu'ndan mezun olan hafızlara düzenlenen programda taç giydirdi.
Milli Eğitim Bakanlığı ile Hayrat Vakfı, Osmanlı eserlerinin okunabilmesi ve anlaşılabilmesi için ücretsiz kurs verecek.
Bingöl'de İslami çizgide yayın yapan Bingöl FM, mübarek üç aylar programlarının startını verdi.
Aylık aile, eğitim ve kültür dergisi Nisanur'un mayıs sayısı çıktı. Derginin bu ayki kapak konusunda Araştırmacı Yazar Demet Tezcan ile 'Kadın ve Mücadele' üzerine yapılan söyleyişi yer alıyor.
Geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla umreye giden Denizli Umut Çocukları Derneği üyeleri Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez`i karşılayarak teşekkür etti.
Batman'da Kur'an Kurslarında okuyan öğrenciler arasında iki kategoride "Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması" düzenlendi.
Türkiye'deki tüm camiler bundan böyle en az 12 saat boyunca açık kalacak. Camilerde görev yapan din görevlileri ise günün belli saatleri cemaatin sorularını cevaplandırmak üzere namaz vakitleri dışında da camilerde hazır bulunacak.
Zehra Ana Derneği'nin İstanbul Bahçeşehir Kültür Merkezi'nde düzenlediği Dünya Müslüman Kadınlar Günü, binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştiği bildirildi. Programa misafir konuk olarak katılan İngiltere Eski başbakanı Tony Blair'in baldızı Sarah Lauren Booth, salondakilere nasıl Müslüman olduğunu anlattı.
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Ayasofya’da ziyarete açılan Türkiye’nin en büyük Hilye-i Şerif Sergisi ‘Lisan-ı hat ile Aşkı Nebi’ bir ay içerisinde 450 bin ziyaretçiye ulaşarak rekor kırdı.
İsrail ablukasındaki Gazze'ye yardım malzemeleri götürürken Siyonist askerlerin silahlı baskını sonucu katledilen Mavi Marmara şehidlerinin anısına Adana'da program düzenlenecek.
Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Hizmet-Der Hz. "Fatıma'nın Viladeti ve Dünya Müslüman Kadınlar Günü" münasebetiyle bir etkinlik düzenledi.
Yaklaşık 30 polis tarafından darp edilen Mustazaf Der Osmaniye Şube Başkanı Abdulkadir Alakuş, yaşadığı olayı İLKHA'ya anlattı. Polisin terörist muamelesi yaparak kendilerine silah doğrulttuğunu, biber gazı sıkarak darp ettiğini ifade eden Alakuş, hem darp ettiklerini, hem de kendilerini temize çıkarmak için davacı olduklarını söyledi.
Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı ise, Astronomi ve Uzay Bilimleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü'nün öğretim üyeliğinden uzaklaştırılma noktasına gittiğini söyledi.
Marmara İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu İstanbul'da yaptığı kitlesel basın açıklamasıyla Mustazaf-Der'ın kapatılması ve Gaziantep'te kızının başörtüsüyle okuması için mücadele eden Güllü Çevik'e ceza verilmesini kınadı.
ABD devlet Barck Obama'nın, ABD- Pakistan hükümeti işbirliğiyle bir yıl önce düzenlenen operasyonla katledilen Usame bin Laden'in ölümü üzerinden oy alma planları yaptığı öğrenildi.
Avrupa'nın önde gelen Müslüman entelektüellerinden Tarık Ramazan, "Arap Baharı" süreci öncesinde Batı'nın yönlendirici etkisi olduğunu söyledi.

Kros yarışmasında dereceye giren başörtülü öğrencinin ödülü verilmedi! Hatayı, kaymakam telafi etti.

Volkswagen 24 Golf Blue-e-Motion aracından oluşan bir filo ile sekiz batı Avrupa ülkesinde ve Japonya'da uluslararası Roadshow'a başladı. Etkinliklerin amacı farklı müşteri gruplarına Volkswagen'in elektrikli otomobil alanındaki çalışmalarını tanıtmak ve yeniliklere katılımlarını sağlamak.

Yazar Cevdet Kara, Mustazaflarla Dayanışma Derneği'nin kapatılmasını konu alan yazısının sonunda, "Mustazaflar üzülmesin… Elbet güneş yeniden doğacak… Çünkü Hak geldi batıl zail olacak…" şeklinde bitirdi.

Almanya'nın Türkiyelilere uyguladığı katı vize uygulaması beşikteki çocuktan 80 yaşındaki yaşlılara kadar uzanıyor. Vize engeline takılan son mağdur bir buçuk yaşındaki Enes oldu.































.jpg)


























Ulusal Kanal'da Mustazaf-Der'in Kapatılması Sevinci
Muhteşem Mevlid Etkinliğinin Tüm Ayrıntıları...
Diyarbakır'daki Tarihi Etkinlik Görüntüleri (17) 