
Bakan Bayraktar, Bahreynli Bakanla Görüştü
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bahreyn İskan Bakanı Basim Bin Yakup El Hamer ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.ANKARA - Türkiye'nin inşaat sektörü ve inşaat malzemesi alanında dünyanın en ileri ülkelerini geçtiğini belirten Bakan Erdoğan Bayraktar, "Bu tecrübelerimiz doğrultusunda daha ileri düzeyde işbirliği yapmak istiyoruz. Bahreyn ile hem coğrafi yakınlığımız, hem de kültürel birlikteliğimiz olması gereken gerçek potansiyelimizi yansıtmamaktadır. Ticari ilişkilerimizi ileri düzeylere taşırsak, her iki ülkenin gelişmesine çok daha büyük katkı sağlayacağımızı da görüyoruz. Sahip olduğumuz ortak değerler ve bulunduğumuz Ortadoğu coğrafyasında birlikteliğimizi artırarak, daha güçlü bir yapı oluşturmak için beraberliğe ihtiyacımız var. Bu doğrultuda Bahreyn Krallığının, Hükümetinizin ve sizlerin gösterdiği yakınlığı biliyoruz. Bizler de bu yakınlık doğrultusunda daha ileri adımlar atmak niyetindeyiz. Birlikteliğimizi artırmak niyetindeyiz" dedi.
Bahreyn'in son 9 yılda istikrarlı bir kalkınma ve gelişme kaydettiğini söyleyen Bakan Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiye ile Bahreyn arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin daha da güçlendirilmesine ve karşılıklı gelişme ve kalkınma amacına yönelik birlikte iş yapma noktasındaki çabalarımızı da daha ileriye götürmek durumundayız. Bizim kültürümüzün beraber olması hasebiyle işadamlarımız da karşılıklı olarak iş yapıyorlar. Yine özel sektör olarak işadamlarımızı bundan böyle daha çok destekleyeceğiz."
Bahreyn'de özellikle planlama noktasında sorumluluk almak istediklerini belirten Bakan Bayraktar, iki ülke arasında protokol imzalayarak mekansal planlama konusunda Türkiye'nin tecrübelerini paylaşmak istediklerini söyledi.
Konuk Bakan El Hamer, Bakan Bayraktar'ın bu isteğini memnuniyetle karşıladığını ifade ederek, gelecek 10 yıl içinde Bahreyn'de 6 milyar dolarlık sosyal konut yapmak istediklerini ve bu konuda Türkiye'nin deneyimlerinden yararlanmak istediklerini dile getirdi.
Bayreyn Kralı Hamad bin İsa Al-Halife'nin, 'Gidin ve Türklerle ilişkilerinizi geliştirin' talimatı üzerine Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyleyen Bakan El Hamer, özellikle inşaat sektöründe işbirliğini artırmak istediklerini belirtti.
Bakan Erdoğan Bayraktar, konuk heyete Bakanlığı'nın çalışmaları ile ilgili brifing verdi. (Ayetullah Turgut - İLKHA)




Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat, STK'ların basit gerekçe ile kapatılmasının, kabul edilemez bir durum olduğunu belirterek, Mustazaf Der'in kapatılmasını ve Güllü Çevik'e verilen hapis cezasını kınadı.
Başbakan Yardımcısı Arınç, ''TOKİ'nin alanını biraz daraltmamız lazım, çok açıldı, çok şey yapmaya başladı'' dedi.Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi Dahili Bilimler Ünitesi'nin açılış törenine katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şöyle konuştu: ''TOKİ şu anda Türkiye'de birçok şey
Yabancılara mülk satışını artıran yasa ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e mektup gönderen Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Mahmut Akçabey, Yunanistan'ın bile tarım arazilerini satmadığına dikkat çekti.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, şeker fabrikasının özelleştirilmesine destek verenleri Muş’a ihanet etmekle suçladı.
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, eşi ile birlikte trafik kazası geçirdi. Uşak-Banaz arasında makam aracı şarampole uçan Kamalak ve eşi kazadan yara almadan kurtuldu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, 'Kürt kökenli kardeşlerimin çocukları dağda ölürken, bizim gençlerimiz, şehit olurken bu baronlar semirdikçe semiriyor.' dedi.
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde, terör ve şiddet olayları kapsamında yaşam hakkı ihlallerinin incelenmesine yönelik kurulan alt komisyonun üyeleri, Batman'da basınla bir araya geldi.
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu AK Partili üyesi Mehmet Metiner, Mustazaf Der'in kapatılmasının hukuki bir yanlış olduğunu, şiddete bulaşmamış STK'ların kapatılmasına karşı olduğunu kaydetti.
Çicek, "Yeni anayasa artık mecburiyet oldu. Birinci ligde oynayan bir ülke ikinci ligin tabi olduğu kurallarla ülkesini yönetemez" dedi.
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Bolu F Tipi Hapishanesinde kalan İBDA-C lideri Salih (Mirzabeyoğlu) İzzet Erdiş ile görüştü.
ABD'de yapılacak NATO Devlet ve Hükümet Başkanları zirvesinde Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Gül başkanlığındaki Türkiye heyeti temsil edecek.
Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın, 2009'da Eruh’ta düzenlenen 1. Eruh Çırav Doğa ve Kültür Festivali'nde yaptığı konuşma nedeniyle 'örgüt propagandası' yapmaktan aldığı 10 aylık hapis cezası, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nce onandı.
Has Parti Diyarbakır İl Başkanı Alaattin Parlak, Mustazaf-Der'in kapatılmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu karar toplum vicdanında yok hükmündedir" dedi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kürt Sorunu çözümü ile ilgili bölgenin nabzını yoklamak üzere görevlendirdiği 5 kişilik heyette bulunan AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Kürt Sorunu ile ilgili olarak ana dilde eğitimden, genel affa kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.
Diyarbakır Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bozan, Gaziantep'te başörtülü olarak okumak isteyen, kızının hakkını savunan anne Güllü Çevik'e verilen hapis cezasını şiddetle kınadı.
Turist Rehberliği Meslek Kanun Tasarısı, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda kabul edildi.
Has Parti Diyarbakır İl Başkanlığı, Mustazaf Der'in yargı kararıyla kapatılması üzerine Diyarbakır Mustazaf Der Diyarbakır Şubesine bir ziyaret gerçekleştirdi.
Bakan Davutoğlu, Türkiye'ye çalışma ziyaretinde bulunan Alman mevkidaşı Guido Westerwelle ortak basın toplantısı düzenledi.
Hüseyin Çelik, muhalefet partilerinin tutuklu milletvekilleriyle ilgili CMK'daki değişiklik önerisine olumlu bakmadıklarını söyledi.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Mardin'de başkanlık sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Yaklaşık 30 polis tarafından darp edilen Mustazaf Der Osmaniye Şube Başkanı Abdulkadir Alakuş, yaşadığı olayı İLKHA'ya anlattı. Polisin terörist muamelesi yaparak kendilerine silah doğrulttuğunu, biber gazı sıkarak darp ettiğini ifade eden Alakuş, hem darp ettiklerini, hem de kendilerini temize çıkarmak için davacı olduklarını söyledi.
Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı ise, Astronomi ve Uzay Bilimleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü'nün öğretim üyeliğinden uzaklaştırılma noktasına gittiğini söyledi.
Marmara İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu İstanbul'da yaptığı kitlesel basın açıklamasıyla Mustazaf-Der'ın kapatılması ve Gaziantep'te kızının başörtüsüyle okuması için mücadele eden Güllü Çevik'e ceza verilmesini kınadı.
ABD devlet Barck Obama'nın, ABD- Pakistan hükümeti işbirliğiyle bir yıl önce düzenlenen operasyonla katledilen Usame bin Laden'in ölümü üzerinden oy alma planları yaptığı öğrenildi.
Avrupa'nın önde gelen Müslüman entelektüellerinden Tarık Ramazan, "Arap Baharı" süreci öncesinde Batı'nın yönlendirici etkisi olduğunu söyledi.

Yazar Cevdet Kara, Mustazaflarla Dayanışma Derneği'nin kapatılmasını konu alan yazısının sonunda, "Mustazaflar üzülmesin… Elbet güneş yeniden doğacak… Çünkü Hak geldi batıl zail olacak…" şeklinde bitirdi.

Kros yarışmasında dereceye giren başörtülü öğrencinin ödülü verilmedi! Hatayı, kaymakam telafi etti.

Volkswagen 24 Golf Blue-e-Motion aracından oluşan bir filo ile sekiz batı Avrupa ülkesinde ve Japonya'da uluslararası Roadshow'a başladı. Etkinliklerin amacı farklı müşteri gruplarına Volkswagen'in elektrikli otomobil alanındaki çalışmalarını tanıtmak ve yeniliklere katılımlarını sağlamak.

Almanya'nın Türkiyelilere uyguladığı katı vize uygulaması beşikteki çocuktan 80 yaşındaki yaşlılara kadar uzanıyor. Vize engeline takılan son mağdur bir buçuk yaşındaki Enes oldu.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Eğitim Birsen Kızıltepe Şubesi, İrfan Der ve İHL-Der düzenledikleri ortak basın açıklamasıyla Mustazaf Der'in kapatılmasını kınadı.































.jpg)


























Ulusal Kanal'da Mustazaf-Der'in Kapatılması Sevinci
Muhteşem Mevlid Etkinliğinin Tüm Ayrıntıları...
Diyarbakır'daki Tarihi Etkinlik Görüntüleri (17) 