
Vize İçin Sporculardan Çalışma İzni İstendi
Halkbank Voleybol Takımı, Erkekler Avrupa Konfederasyon Kupası rövanşında deplasmanda oynayacağı AS Cannes maçı için Fransa Büyükelçiliği'ne yaptığı vize başvurusunda, Fransız yetkililerin "çalışma izni alın" şeklindeki tavrıyla karşılaştı.Halkbank yetkilileri, vize için gerekli evrakları tamamlayarak 7 Aralık'ta Fransa Büyükelçiliğine teslim etti. Elçilik, Halkbank'ın 3-0 galibiyetiyle sonuçlanan Erkekler Avrupa Konfederasyon Kupası ilk maçının oynandığı 14 Aralık günü kulüp yetkililerini arayarak, iki takımdan da İngilizce bilen birer yönetici çağırdı. Elçiliğe giden yöneticiye, deplasmandaki maç için çalışma izni alınması gerektiği, bu başvuru için de ek evrak gerektiği ifade edildi.
Halkbank yöneticileri, elçiliğin yeni talep ettiği belgeleri 15 Aralık'ta uçak saatine kadar hazır ederek, rakip takım AS Cannes yetkilileriyle Fransa'ya gönderdi. Yaşanılan sorunlar nedeniyle konuyu Uluslararası Voleybol Federasyonu'na ileten yöneticiler, elçilikten vize probleminin çözüldüğüne ilişkin cevabı, ancak akşam saatlerinde alabildi.
Halkbank Kulübü Menajeri Ahmet Kavaz, AA muhabirine konuyla ilgili yaptığı açıklamada, vize işlemlerini yürüten firma yetkililerinin akşam 17.00-18.00 saatleri arasında pasaportların ellerine ulaşacağı bilgisini verdiklerini söyledi
Kavaz, firma yetkilileriyle daha sonra yaptıkları görüşmede ise saatin geç olması nedeniyle pasaportların kendilerine ancak yarın ulaşabileceği bilgisini aldıklarını belirterek, "Pasaportlara vizelerin işlendiğini öğrendik" dedi.
Federasyonların vize işleriyle ilgilenen firmadaki görevliler de, uygulanan bu prosedürle ilk kez karşılaştıklarını dile getirerek, şaşkınlıklarını ifade ettiler.
İki takım arasında oynanacak rövanş karşılaşması, Fransa'nın Cannes kentinde, 21 Aralık Çarşamba günü TSİ 21.00'de başlayacak. (A.A)


Can Babalık Down Sendromlu bir yüzücü. Amerika doğumlu ancak Kocaeli’nde yaşıyor. Çevresinde 'Can sevimli çocuğumuz' diye bilinen Can Babalık'ın yaptığı fedakarlık, takip edenlere “Helal sana Can” dedirtti.
Almanya'nın ikinci ligde top koşturan futbol takımlarından Karlsruhe SC'nin, Jahn Regensburg takımıyla yaptığı karşılaşmada 2-2 berabere kalarak üçüncü lige düşmesinden sonra olaylar çıktı.
İHH ve Konya AYDER Seydişehir Gönüllülerinin yetimlere yönelik sosyal faaliyetleri devam ediyor.
Almanya birinci ligi Bundesliga’da Mönchengladbach’ı 2-0 yenen Borussia Dortmund sezonun bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. BVB’nin golleri Kagawa ve Perisic’den geldi.
Batman'da 36'ıncı Turizm haftası etkinlikleri nedeni ile Hasankeyf'te tarihin gölgesinde kelek yarışması düzenlendi.
Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nun ilk maçı olan Beşiktaş - Galatasaray müsabakası yoğun yağmur nedeniyle hakem Hüseyin Göçek tarafından ertelendi.
Spor Toto Süper Lig'de 34. hafta kalan 2 maç dışında tamamlandı. Ankaragücü ve Manisaspor'dan sonra düşen 3. takım ise Sivasspor'a kendi evinde 2 - 1 yenilen Samsunspor oldu.
HSH- Sosyal paylaşım sitelerinde, Samsunsporlu sporculara ait olan ve Beşiktaş maçı öncesi namaz kılarlarken çekildiği belirtilen bir fotoğraf yayınlandı.
İkra Eğitim-Der tarafından, üniversite öğrencileri arası 'Futbolda Kardeşliğe Çağrı' isimli futbol turnuvası şampiyonu Tıp Fakültesinin oluşturduğu takım oldu.
Peygamber Sevdalılarına üye derneklerden Bilge-Der öncülüğünde Kutlu Doğum münasebetiyle liseye giden gençler için futbol turnuvası düzenlendi.
Futbolda şike iddialarına ilişkin davanın bugünkü duruşmasında 6 kişi tahliye oldu. Mahkeme, Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 10 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
Mısır'da El Masri futbol takımının iki yıl süreyle futboldan men edilmesi nedeniyle başlayan çatışmalarda bir çocuk hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.
İkra Eğitim-Der üniversite öğrencileri arası 'Futbolda Kardeşliğe Çağrı' isimli bir futbol turnuvası düzenliyor. Yapılan Futbol turnuvasında 24 futbol takımı ter dökecek.
Spor Toto Süper Lig'in 30. hafta maçında Orduspor ile karşılaşan Beşiktaş, 1 - 1 berabere kaldı.
Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında lider Galatasaray, evinde Gençlerbirliği'ni konuk etti.
Spor Toto Süper Lig'deki maçta Fenerbahçe deplasmanda Ankaragücü'nü 2-0 yenerek, 4 haftadır süren deplasmanda kazanamama serisine son verdi.
Beşiktaş, İspanyol temsilcisi Atletico Madrid ile oynadığı UEFA Avrupa Ligi 3. tur ilk maçını 3-1 kaybetti.
Ziraat Türkiye Kupası 4. tur eşleşmeleri çekilen turalar sonunda belli oldu.
Spor Toto Süper Lig'in 29. hafta maçında Beşiktaş, 50. dakikada Almeida'nın golüyle öne geçtiği maçta Trabzonspor'a 62. dakikada Burak Yılmaz ve 78. dakikada da Colman'ın golleriyle 2 - 1 yenildi.
Türkiye ile Slovakya (A) Milli Futbol takımları arasında oynanan özel karşılaşmada Slovakya, Türkiye'yi 2-1 mağlup etti.
HSH- İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Uludere'de sınırı geçerken savaş uçaklarıyla vurularak katledilen ve kamuoyunda Uludere Katliamı olarak adlandırılan olayla ilgili tarihin kara sayfalarına yazılacak açıklamalarda bulundu.
Açlık grevi anlaşması sonucu tek kişilik hücreden koğuşa çıkarılan Muhammed Arman, ilk defa cuma namazı kıldı.
HSH- Lübnan İslami Direniş Hareketi Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, türbe ziyareti için gittikleri Suriye'nin Halep kentinde kaçırılan 12 Lübnanlı haberinin ülkede gerginliğe sebep olması üzerine, halka itidal çağrısında bulundu.
Yaklaşık 30 polis tarafından darp edilen Mustazaf Der Osmaniye Şube Başkanı Abdulkadir Alakuş, yaşadığı olayı İLKHA'ya anlattı. Polisin terörist muamelesi yaparak kendilerine silah doğrulttuğunu, biber gazı sıkarak darp ettiğini ifade eden Alakuş, hem darp ettiklerini, hem de kendilerini temize çıkarmak için davacı olduklarını söyledi.
Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı ise, Astronomi ve Uzay Bilimleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rennan Pekünlü'nün öğretim üyeliğinden uzaklaştırılma noktasına gittiğini söyledi.

HSH- Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'ın, şehid İmad Muğniye'nin şahadetinden birkaç ay sonra sivil kıyafetlerle şehidin mezarını ziyaret ettiği ortaya çıktı.

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Nuaym Kasım, Lübnan Müftüsü Muhammed Reşid Kabbani'yi arayarak, Nasrullah'ın Kuzey Lübnan'da şehid edilen iki alimle ilgili taziyelerini ilettiği öğrenildi.

HSH- Lübnan İslami Direniş Hareketi Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, türbe ziyareti için gittikleri Suriye'nin Halep kentinde kaçırılan 12 Lübnanlı haberinin ülkede gerginliğe sebep olması üzerine, halka itidal çağrısında bulundu.

Türkiye'nin, Alman Federal savcılığınca "terör örgütü" üyesi olmakla suçlanan Alman Müslüman Thomas U’yu önümüzdeki günlerde Almanya’ya iade edeceği bildirildi.
Açlık grevi anlaşması sonucu tek kişilik hücreden koğuşa çıkarılan Muhammed Arman, ilk defa cuma namazı kıldı.






























.jpg)

























Ulusal Kanal'da Mustazaf-Der'in Kapatılması Sevinci
Muhteşem Mevlid Etkinliğinin Tüm Ayrıntıları...
Diyarbakır'daki Tarihi Etkinlik Görüntüleri (17) 