Merkez Bankası'ndan elektriğe yeni zam sinyali
"Yİ-ÜFE elektrik fiyatlarında yüzde 10'luk bir artışın tüketici enflasyonuna dolaylı etkisinin de 0.15 puan civarında olduğuna işaret etmektedir”
"Yİ-ÜFE elektrik fiyatlarında yüzde 10'luk bir artışın tüketici enflasyonuna dolaylı etkisinin de 0.15 puan civarında olduğuna işaret etmektedir”
Türk Lirası'nın değeri, aralıkta bir önceki yılın aynı ayına göre TÜFE bazında 10.29 puan ve Yİ-ÜFE bazında 2.36 puan azaldı.
Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ocakta yüzde 2,46, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 3,98 arttı.
TÜİK, bu yılın eylül ayına ait Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) verilerini açıkladı. Buna göre, TÜFE aylık yüzde 0,18, Yİ-ÜFE aylık yüzde 0,29 arttış gösterdi.
TÜİK verilerine göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aylık yüzde 1,55 arttı, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) aylık yüzde 0,20 düştü.
En yüksek aylık reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 1,99, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 2,55 oranlarıyla Euro’da gerçekleşti. Üç aylık değerlendirmede ise yatırımcısına en fazla geliri dolar sağladı.
Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE), 2014 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0,73 artış gösterdi.
En yüksek aylık reel getiri, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 2,20, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde1,81 oranlarıyla külçe altında gerçekleşti.
Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE), 2014 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde1,38, arttı.
Ocak ayında en yüksek aylık reel getiri, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 6.03, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 7.42 oranlarıyla külçe altında gerçekleşti.