İran Dışişleri: 'Katil Trump ile anladığı dilden konuşmak gerekiyor'
İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Kazım Garibabadi, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'a yönelik yeni saldırı tehdidine sert tepki gösterdi. Garibabadi, "Katil Trump ile ancak anladığı dilden konuşmak gerekiyor." ifadelerini kullandı.
İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Kazım Garibabadi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'a yönelik ifadelerine sert tepki gösterdi.
Trump'ın İran'a yönelik saldırı tehdidinin bir güç gösterisi olmadığını savunan Garibabadi, bunu "yıllardır zorbalık ve yaptırımlara rağmen İran'ı dize getiremeyen politikanın başarısızlığının itirafı" olarak değerlendirdi. Garibabadi, "Katil Trump ile anladığı dilden konuşmak gerekiyor; görünüşe göre güç dilinden daha iyi anlıyor." ifadelerini kullandı.
Trump'tan yeni saldırı sinyali
ABD Başkanı Donald Trump, Ankara'da düzenlenen 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında yaptığı açıklamada, İran'a yönelik yeni bir askeri operasyon düzenleyebileceklerinin sinyalini verdi.
Zirve sonrasında Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Trump, "Dün gece onları çok sert vurduk. Büyük ihtimalle bu akşam İran'ı da çok sert şekilde vuracağız." ifadelerini kullandı.(Ajanslar)

















