İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei, Tebriz halkı ile görüştü
İslam Devrimi Lideri Ayetullah Hamanei, Tebriz halkının 18 Şubat 1978’de Şah rejimine karşı gerçekleştirdiği tarihi ayaklanmanın 46. yıldönümü münasebetiyle Tebriz halkıyla bir araya geldi.
İran İslam İnkılabı Rehebri Seyyid Ali Hamanei, Tebriz halkının 18 Şubat 1978’de Şah rejimine karşı gerçekleştirdiği tarihi ayaklanmanın 46. yıldönümü nedeniyle bugün Tahran'daki İmam Humeyni (r.a) Hüseyiniyesi'nde Tebriz halkıyla bir araya geldi.
Ayetullah Hamanei’nin konuşmasının önemli başlıkları şöyle:
*İran halkına 22 Behmen’deki (11 Şubat) çoşkulu ve muazzam yürüyüşlerinden dolayı teşekkür ediyorum.
* Ülkenin her yerinde insanlar çok çalıştılar, coşkulu ve canlı olduklarını gösterdiler.
*Ülke genelindeki bu geniş çaplı yürüyüşlerde güvenliği sağlayanlara da canı gönülden teşekkür ediyorum.
* Herkes seçimlere katılmalıdır. Seçimler İslam Cumhuriyeti'nin temel direğidir.
* Halk seçimlerde doğru tercihin peşinde olmalı, seçim alanına girenler kötü sözden, hakaretten, karalamadan uzak durmalıdır.
* Ülkemizde seçimler her zaman güvenli ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştirildi, Allah’ın izniyle bu sefer de öyle olacaktır.
* Siyasi farklılıklar İran milletinin düşmanlarına karşı milli birliğini etkilememelidir.
Azerbaycan mertliğin, aşkın, imanın, dini ve İslami coşku ve şevkin tecellisidir
* Bütün Tebriz halkına, bütün Azerbaycan halkına, o aziz insanlara, o mert insanlara selam gönderiyorum, Azerbaycan kelimenin tam anlamıyla aşk ve mertlik demektir.
* Azerbaycan mertliğin vücut bulmuş halidir, aşkın vücut bulmuş halidir, imanın vücut bulmuş halidir, imanın ve İslami şevk ve coşkunun vücut bulmuş halidir. Azerbaycan ve Tebriz tarihinde okuduklarımız, mücadele yıllarından bugüne kadar geçen uzun yıllar boyunca kendi gözlerimizle gördüğümüz budur.
Tebriz halkı görevini zamanında tanıdı ve ayağa kalktı
* Tebriz'de 18 Şubat 1978, tarih yazan bir olaydı, şüphesiz tarih yazan bir olay, başlayıp biten bir olay değildir. Başlıyor, devam ediyor, genişliyor ve harika sonuçlar elde ediliyor ve tarih yazıyor.
*Bu olay ne yaptı? Tebriz olayı 9 Ocak Kum kıyamıyla sona erdi. Kum olayını Kum'dan tüm ülkeye sürükledi, Tebriz olayı buydu. Direniş ruhu, inkılap coşkusu ve kıyam ruhu ülke geneline yayıldığında, sonuç, bu olaydan neredeyse bir yıl sonra 22. Behmen (11 Şubat) olayının yaşanması ve İran’ı o halden bu hale getirmesi olacaktır. İşte tarih yazmak bu demektir.
* Tebriz halkı görevini zamanında tanıdı ve zamanında kıyam etti. Olayın önemi budur.
devam ediyor...