MOSSAD ajanı Araplar nasıl Türk vatandaşı oldu?
Türkiye'de MOSSAD adına casusluk faaliyeti yürüttükleri ortaya çıkan çoğu Arap kökenli 34 kişinin gözaltına alınmalarının ardından dikkat çeken bilgiler gelmeye devam ediyor. Bunlardan Said Kasem ve Osama Elşehade'nin daha önce uyuşturucu kaçakçılığından yakalanıp
Türkiye’de ikamet eden yabancı uyruklulara yönelik İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad adına “uluslararası casusluk” faaliyeti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 34 şüpheliden 15’i tutuklanmıştı.
Gazeteci Murat Ağırel, Cumhuriyet’teki köşesinde casus operasyonuna ilişkin dikkat çeken ayrıntılar aktardı.
Yazının ilgili bölümü şöyle:
“Hikâye, İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü’nce, Lübnan limanından Ambarlı Gümrük Müdürlüğü Kumport Limanı’na indirilen ABC Shipping firmasından gönderilen bir konteynerden şüphelenilmesiyle başlıyor.
Narkotik detektör köpeği “Breki”nin tepkisi ile konteyner özel alana alınıyor.
Lübnan’dan gelen konteynerin alıcısının “Tekno Steel” firması, şirket sahibinin Said Kasem ve şirket çalışanının ise Osama Elşehade olduğu tespit ediliyor.
Firma yetkilileri konteyner başına çağrılıyor ve fırınların görünmeyen bölgesindeki alanlara ulaşmak için fırın parçalara ayrılıyor. Boşluklara saklanmış vaziyette küçük şeffaf poşetler içerisinde “L” (LEXUS marka logosu şeklinde) ibareleri bulunan haplar olduğu görülüyor. Yapılan analizlerde hapların amfetamin olduğu anlaşılıyor.
Üç adet sanayi tipi fırın içerisine gizlenmiş vaziyette ele geçirilen toplamda 2 bin 91 kilogram 12 milyon 336 bin 900 adet hapın değerinin, yaklaşık 700 milyon TL olduğu belirlenmiş.
Uyuşturucu haplar yakalandığında firma çalışanı Osama Elşehade gözaltına alınmış. Firma sahibi Said Kasem ise Almanya Düsseldorf’a gitmek üzereyken havaalanında gözaltına alınıyor.
Başlıyorlar anlatmaya…
Lübnan’dan uyuşturucu dolu konteyneri gönderen kişi Türk firmanın sahibi Said Kasem’in akrabası Zakarya Kasem adlı kişiymiş. Daha önce de yine bu şekilde bir konteyner gelmiş ve Dubai’ye transit yapılmış. Konteyner Türkiye’ye gelmeden önce Osama Elşehade Lübnan’a gitmiş ve malları görmüş. Gümrük işlemlerinin tamamı ile de bu kişi ilgileniyormuş.
Sorgu sırasında Said Kasem ve Osama Elşehade birbirini suçlamış durmuş. İkisi de suçlamaları kabul etmemiş ve uyuşturucunun kendileri ile ilgili olmadığını beyan etmiş. Ancak aynı zamanda Dubai’de de yer açmak için çalışmalar yapmışlar.
Said Kasem yurtdışına çıkma gerekçesini ise “tesadüf” olarak nitelendirmiş ve iş ziyareti olarak beyan etmiş. Uçak biletini kredi kartında limit olmadığı için Lübnan’dan uyuşturucuyu gönderen akrabası Zakarya almış. Bu arada tesadüfe bakın ki Zakarya Kasem de Türkiye’de oturma iznine sahip ve vatandaşlık almak için ev arıyormuş.
Said Kasem ve Osama Elşehade ikisi de Türk vatandaşı. Said Kasem’in aynı zamanda kendine ait işyerleri var. Osama Elşehade ise öğrenci olarak gelmiş ve burada kalmış.”(Cumhuriyet)