Türkiye'de 18 milyon öğrencinin yarıyıl tatili bugün başladı
Birinci dönemin son ders zilinin çalmasıyla yaklaşık 18 milyon öğrenci yarıyıl tatiline girecek. 7 Şubat Pazartesi günü öğrenci ve öğretmenler ikinci dönem için ders başı yapacak.
COVID-19 salgını nedeniyle yaklaşık 1,5 yıllık aranın ardından 2021-2022 eğitim öğretim yılı, 6 Eylül 2021'de yüz yüze ve tam zamanlı olarak başlatıldı.
Birinci dönem ara tatili 15 Kasım 2021 Pazartesi başladı ve 19 Kasım 2021 Cuma sona erdi.
Okullar 7 Şubat'ta açılacak
2021-2022 eğitim öğretim yılı birinci dönemi öğrencilerin yarın karnelerini almasıyla sona erecek. Yarıyıl tatili ise 24 Ocak 2022 Pazartesi başlayıp 4 Şubat 2022 Cuma tamamlanacak. Okullar ise 7 Şubat Pazartesi günü açılacak.
İstanbul'da karne saatleri erkene çekildi
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün normal okullarda yarıyıl tatilinin saat 10.00'da, ikili eğitim yapan okullarda da sabahçılar için 10.00'da, öğlenciler 14.00'te başlayacağını duyurdu.
Öğrenciler ikinci dönemdeki ara tatili ise 11 Nisan-15 Nisan 2022'de yapacak. İkinci dönem 7 Şubat 2022 Pazartesi başlayacak ve 17 Haziran 2022 Cuma günü sona erecek.
Öğretmenlerin mesleki gelişimi için ÖBA devreye giriyor
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlere isteğe bağlı kapsamlı eğitim programı için yeni dijital platform Öğretmen Bilişim Ağı'nı (ÖBA), ilk kez 24 Ocak-6 Şubat'taki iki haftalık yarıyıl tatilinde uygulayacak.
Öğretmenler, kendileri için hazırlanan hizmet içi eğitim faaliyetlerine ÖBA üzerinden katılabilecek. Seminerlere katılım isteğe bağlı olacak. Seminerler, belirtilen tarih aralığında sürekli yayında olacak, internet bağlantısı olan herhangi bir yerden katılım sağlanabilecek
Seminerlere ÖBA platformu "www.oba.gov.tr"den giriş yapılacak. Öğretmenler MEBBİS ya da e-devlet şifreleri ile sisteme giriş yaparak sunulan eğitim konularından birine ya da isterlerse daha fazlasına katılabilecek. Seminerleri tamamlayan öğretmenlere "seminer katılım belgesi" MEBBİS hizmet içi eğitim modülünden e-sertifika olarak verilecek.
Bu dönemde eğitim erişimi sağlanan 9 farklı konu şöyle olacak:
"Fikri ve sınai mülkiyet hakları eğitimi, iklim değişikliği ve çevre eğitimi, ilk yardım eğitimi, kütüphane organizasyonu ve kullanımı eğitimi, İngilizce dil sistemi öğretim becerilerinin geliştirilmesi eğitimi, geçici koruma statüsündeki çocuklara yönelik rehberlik hizmetleri eğitimi, geçici koruma statüsündeki çocuklarla psikolojik danışma becerileri eğitimi, dijital becerilerin geliştirilmesi eğitimi ve etkinlik temelli ders tasarımı eğitimi." (Ajanslar)