Kissinger Naziler gibi konuştu: Almanya'ya yabancı almayın
Almanya'da Filistin yanlısı protestolar düzenlenmesi üzerine eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger, "değişik kültürlerden, dinlerden ve vizyonlardan çok sayıda insanı ülkeye kabul etmenin vahim bir hata olduğunu" söyledi.
Hamas'ın İsrail'e düzenlediği operasyonnun ardından Almanya'da İsrail karşıtı gösteriler düzenlendi. Bu eylemlerden ilki Hamas'ın İsrail'e yönelik operasyonunun ertesi günü, başkent Berlin'de İsrail karşıtı bir eylem yapıldı. Birkaç eylemin ardından Almanya, Hamas'ın İsrail'e saldırısını kutlayan gösterileri yasakladı.
Almanya'nın önde gelen kanalı Welt TV'ye verdiği röportajda konuşan eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger, bu eylemlerin Almanya'da çok fazla yabancının alınmasına izin verdiğini kanıtlar nitelikte olduğunu belirtti.
Almanya'yı eleştiren Kissinger, "değişik kültürlerden, dinlerden ve vizyonlardan çok sayıda insanı ülkeye kabul etmenin vahim bir hata olduğunu, baskı grupları oluşturacağını ve bunun her ülkenin içinde tekrarlanacağını" söyledi.
Kissinger, "Tamamen farklı kültürlerden, dinlerden ve kavramlardan bu kadar çok insanı içeri almak büyük bir hataydı, çünkü bu, her ülkede aynı şeyi yapan bir baskı grubu yaratıyor" dedi. Henry Kissinger , bu göstericilerin Berlin'de İsrail'e yönelik saldırganlığa sevindiğini görmenin "acı verici" olduğunu söyledi.
HENRY KİSSİNGER KİMDİR?
Henry Kissinger, Alman kökenli Amerikalı bir diplomat, politikacı ve stratejisttir. Henry Alfred Kissinger, 27 Mayıs 1923 tarihinde Almanya'nın Fürth şehrinde doğdu. II. Dünya Savaşı sırasında Nazi Almanyası'ndan kaçarak ABD'ye göç etti. Harvard Üniversitesi'nde eğitim aldıktan sonra uluslararası ilişkiler ve politika alanlarında kariyer yapmaya başladı.
Kissinger, özellikle 20. yüzyılın ikinci yarısında Amerika Birleşik Devletleri'nin dış politikasında etkili bir rol oynadı. En çok, 1969-1977 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı olarak görev yaptığı dönemde tanınır. Richard Nixon ve Gerald Ford'un başkanlık dönemlerinde görev yaptı ve Soğuk Savaş döneminde ABD'nin dış politikasını şekillendirmeye katkıda bulundu.
Kissinger, Vietnam Savaşı'nın sonlanması, Çin ile ilişkilerin düzeltilmesi, Sovyetler Birliği ile yapılan silah kontrolü anlaşmaları gibi önemli olaylarda etkili oldu. Ayrıca, 1973'teki Ortadoğu Savaşı'ndan sonra Arap ülkeleri ile İsrail arasında diplomaside rol oynadı.
Kissinger, siyasi kariyerinin yanı sıra bir yazar olarak da tanınır. Bir dizi kitap yazdı ve dış politika konularında makaleler kaleme aldı. Ancak, Kissinger'ın politik kariyeri çeşitli tartışmalarla da karşılaştı. Özellikle, Vietnam Savaşı sırasında izlenen politikalar ve Latin Amerika'daki olaylara dair eleştirildi. (Ajanslar)