Patriotlar Karşılığında İsrail'e NATO Onayı Verildi mi?
Miting meydanlarında ve basın önünde İsrail ile kanlı-bıçaklı bir görüntü verilirken perde gerisinde olmadık pazarlıklar yapılıyor. 2010 yılında Siyonist çetenin yıllardır beklediği OECD üyeliğinin yolunu açan AKP iktidarı şimdi de NATO'daki "İsrail vetosu"nu geri çekiyor. Hem de İsrail'i de koruyacak olan Patriotlar karşılığında...
İsrail basınında yer alan haberlerde NATO'nun Patriotları göndermesinin ardından Türkiye'nin, İsrail'in NATO ile işbirliğiyle ilgili vetosunu kaldıracağı belirtildi. Jarusalem Post gazetesinin haberine göre İsrailli yetkililer onayın Türkiye'nin NATO'dan Patriot füzeleri talebi karşılanırken geldiğine dikkat çekti. Yetkililer NATO'nun füzeleri, İsrail ile ilişkilerde buzların çözülmesinde Türkiye'yi ikna etmek için bir araç olarak kullandığı şeklinde değerlendirdi.
ASKERİ TATBİKATLAR VE FAALİYETLER
Haberlere göre 2013'te Türkiye, İsrail'in askeri tatbikatlar ve faaliyetler dışındaki işbirliği mekanizmalarına katılmasını veto etmeyecek. Karşılığında da Batılı müttefikler Türkiye'nin önem verdiği Mısır, Tunus, Ürdün başta olmak üzere Kafkaslar ve Balkanlar'daki üçüncü ülkeler ile ortak programları bloke etmekten vazgeçti.
TİCARET HACMİ SÜREKLİ ARTIYOR...
Hükümetin gizli kapaklı işler yaparak İsrail ile ortayı bulma çabası devam ediyor. Mavi Marmara katliamından sonra, İsrail ile ticari ilişkilerini hız kesmeden sürüyor. İsrail Ticarî Ateşeliği İstanbul Şubesi'nin verilerine göre; Türkiye'nin İsrail'den ithalatı 2010 senesinde 1.31 milyar dolar seviyesinde iken, 1.85 milyar dolar seviyesine ulaştı. Türkiye'nin İsrail'e ihracatı 2011 yılında ise 2.17 milyar dolara çıktı.
Türkiye reddetmedi İsrail OECD üyesi oldu
Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 31 üye ülkenin oybirliği ile verdiği karar sonucunda 2010 yılının Mayıs ayında İsrail, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) üyeliğine kabul edilmişti. Dünya'nın dört bir yanındaki Müslümanlar, bu üyeliğin gerçekleşmemesi için Türkiye ile görüşmeler yapmışlardı. Türkiye veto hakkını kullanmış olsaydı, İsrail'in üyeliği gerçekleşmeyecekti.
İSRAİL, TARİHİ BAŞARI OLARAK NİTELEDİ
İsrail Maliye Bakanı Yuval Steinitz'in "tarihi bir başarı" olarak açıkladığı OECD'ye üye ülkelerden sadece bir tanesinin bile reddetmesi İsrail'in OECD'ye alınmamasına yetecekti. OECD'de tek Müslüman ülke Türkiye'ydi. Türkiye'nin de kabul ettiği İsrail, OECD'ye girmek için uzun süre çaba göstermişti. (Milli Gazete)