"Terör Yasası Telafisi Mümkün Olmayan Bir Süreci Getirecek"
"Terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanun"a tepki gösteren Özgür-Der Batman Şubesi, OECD bünyesindeki FATF üzerinden Türkiye'ye dayatılan bu yasayı hükümetin kabul etmiş olmasının telafisi mümkün olmayabilecek bir sürecin işletilmesine sebep olacağı uyarısında bulundu.
BATMAN - Birleşmiş Milletler'in (BM) istek ve dayatmasıyla çıkarılan "Terörizmin finansmanının önlenmesi hakkında kanun" ile ilgili İlke Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Özgür-Der Batman Şube Başkanı Dr.Bünyamin Sevim, OECD bünyesindeki FATF üzerinden Türkiye'ye dayatılan bu yasanın telafisi mümkün olmayabilecek bir sürecin işletilmesine sebep olacağını kaydetti.
Sevim, "Geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız Meclis'ten geçirilen ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan 'Terörün Finansmanını Önleme Yasası' maalesef İslami kesimler başta olmak üzere hiçbir kesimden ciddi bir tepki görmeden emperyalist devletlerin hizmetine sunulmuş oldu" dedi.
Başını ABD'nin çektiği sömürgeci batılı devletlerin 11 Eylül sonrası ideolojik bir anlam yükleyerek ortaya attıkları ve her türlü işgal politikasına bahane kıldıkları "Terörizm" kavramını tüm dünyanın, kendi yükledikleri anlamıyla kabul edilmesini istediklerine dikkat çeken Sevim, "Bu amaçla OECD bünyesindeki FATF üzerinden Türkiye'ye dayatılan bu yasayı hükümetin kabul etmiş olması telafisi mümkün olmayabilecek bir sürecin işletilmesine sebep olacaktır. FATF'ın, Hükümete 22 Şubat 2013 tarihine kadar bu yasayı çıkarmadığı takdirde, Türkiye'yi kara listeye alacağını, FATF'tan çıkaracağını ve yaptırımlar uygulayacağını bildirmiş olması hükümetin bunu kabul etmesini mazur kılmaz. Aksine bu vebale onu da ortak kılacaktır. Bir anlamda bu yasayı kabul ederek batılı emperyalist devletlerin kanlı işgal çabalarına dolaylı olarak da olsa destek olacaktır" şeklinde tepki gösterdi.
Sevim açıklamasının devamında, "Türkiye'de herhangi bir STK'nın bu ülkeler nezdinde 'Terörist' kabul edilmesi durumunda bu yasa işletilerek tamamen masum ve muhtaç insanlara dönük yardım faaliyetleri sonlandırılabilecek hatta o STK'nın mal varlığına el konabilecek. Bu durumun da kabul edilebilir hiçbir yanı bulunmamakta ve büyük bir vebali de beraberinde getireceği görülmelidir. Hükümet bu vahim hatayı görmeli ve acilen yaptığı yanlışın telafisi için çözüm üretmeli" ifadelerini kullandı.
FATF
"Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine İlişkin Mali Çalışma Grubu" ya da FATF (Financial Action Task Force on Money Laundering), 1989 yılında G-7 ülkeleri (ABD, Japonya,Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya ve Kanada) tarafından OECD bünyesinde kurulmuştur. FATF'nin kurulmasıyla bir anlamda karaparanın aklanmasıyla mücadeleye ilişkin tavsiyeler bütünü oluşturulmuştur.
FATF'nin 31 ülke ve 2 bölgesel kuruluş olmak üzere toplam 33 üyesi bulunmaktadır. Türkiye, 24 Eylül 1991 tarihinde FATF'ye üye olmuştur.
FATF faaliyetlerini, her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen toplantılar yoluyla yürütmektedir. (Veysi Demir-İLKHA)