Başörtüsü Mağduru Öğretmen Mesleğine Döndü
Mesleğe girdikten 4 ay sonra, 28 Şubat sürecinde başörtüsü nedeniyle istifa etmek zorunda kalan öğretmen, 14 yıl beklediği düzenlemenin yapılmasının ardından yeniden İnegöl'de öğrenci yetiştirmeye başladı.
İstanbul Üniversitesi (İÜ) Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden 1998 yılında 21 yaşındayken mezun olan Fatma Horata (36), iki ay sonra İstanbul'daki Atatürk İlköğretim Okuluna atandı.
TORBA YASADAN YARALANAN İLK MEMURLARDAN
Başörtülü olması yüzünden görevine başlatılmayan Horata, bir ay sonra İstanbul'daki başka bir okula gönderildi. Burada 3 ay öğretmenlik yapan Horata, eş durumundan İnegöl Ticaret Meslek Lisesine tayin edildi.
İnegöl'de de aynı sorunla karşılaşan ve istifa etmek zorunda kalan öğretmen, aradan geçen 14 yılın ardından "Torba Yasa" ile getirilen haklar sayesinde geçen ay İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesinde görevlendirildi. Horata, Torba Yasadan yararlanan ilk memurlardan biri olduğunu söyledi.
14 YILIN HESABINI BİZE KİM VERECEK?
O dönem başörtüsü nedeniyle mağdur olan kişilerin haklarının tam anlamıyla iade edilmediğini savunan Horata, "Haklarımızın tam olarak iade edilmediğini düşünüyorum. Tamam, bugün öğretmen olduk, geri döndük fakat 14 yılın hesabını bize kim verecek?" ifadesini kullandı.
Kamuda başörtüsünün serbest bırakılmasına da değinen Horata, bunu duymasının bile çok sevindirici olduğunu anlattı.
MAĞDURİYETLERİMİZ GİDERİLDİ
Baskı ve zorbalıkla hiçbir sorunun halledilemeyeceğini vurgulayan Horata, "Başörtülü insanlar için gerçekten unutulmaz dönüm noktası. Mağduriyetlerimiz giderildi. Özgürlükler inşallah artarak devam eder. Bin yıl süreceği söylenen 28 Şubat süreci neredeyse 10 yılda bitti. Allah'ın izniyle hiçbir izin de kalmayacağını düşünüyorum. Bu konuda elinden geleni fazlasıyla yapan Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve ter dökmüş sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederim" değerlendirmesinde bulundu. (AA)