Hz. Mevlana Bursa'da Yad Edildi
Hz. Mevlana, 739. Vuslat Yıldönümü nedeniyle Bursa İnegöl'de düzenlenen programla yad edildi.
İnegöl Belediyesi ve İnegöl Şems ve Mevlana Kültürünü Yaşatma Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği 'Hz. Mevlana'nın 739. Vuslat Yıldönümü ve Anma Töreni'ne konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Yazar Profesör Dr. Ömer Döngeloğlu, Hz. Mevlana Celalettin Rumi'nin iftihar tablosu adını verdiği yaşam öyküsünün tüm dünyaya örnek olduğunu söyledi.
Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın açılış konuşması ile devam etti. Aktaş, Hz. Mevlana'nın bu geceyi Şeb-i Arus olarak nitelendirdiğini; makamların, mevkilerin, rütbelerin ne kadar fani ve ne kadar geçici olduğunu anlattığını ifade etti.
İnegöl Şems ve Mevlana Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Pamuk ise, programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
Program, konuşmaların ardından Backlight şov ile devam etti. Yapılan Backlihgt gösterisi izleyenlerin beğenisini topladı. Programda sahne alan tasavvuf müziği sanatçısı Ahmet Kemal Bacak da söylediği tasavvuf müzikleri ile salondakilere duygu dolu anlar yaşattı.
Tasavvuf konseri sonrasında ise programın konuşmacısı, İlahiyatçı Yazar Profesör Dr. Ömer Döngeloğlu sahne aldı. Hz. Mevlana Celalettin Rumi'nin ölüm gününe doğum günü, Şeb-i Arus diyen bir insan olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan Döngeloğlu, Hz. Mevlana Celalettin Rumi'nin iftihar tablosu adını verdiği yaşam öyküsünün bilinen ve bilinmeyen yanlarını anlattı.
Mevlana'yı, "Sevgiyi tüm dünyaya taşımış, her varlığı, her canlıyı, her insanı kusurlarıyla kabul etmiş, erdemli insanın adıdır Mevlana" diye açıklayan Prof. Dr. Ömer Döngeloğlu, Mevlana'nın beslendiği kaynağın da Kur'an ve Allah'ın resulü Hz. Muhammed (sav) olduğunu söyledi.
Program, Ömer Döngeloğlu'nun konferansının ardından Şems ve Mevlana Derneği'nin hazırladığı sema gösterisi ile devam etti. Program sonunda Döngeloğlu ve tasavvuf sanatçısı Ahmet Kemal Bacak'a Başkan Aktaş tarafından plaket takdim edildi. (Zeki Aras - İLKHA)