Eğitim Sen İmam Hatip Düşmanı mı?
2013-2014 eğitim-öğretim yılsonu değerlendirmesi yapan Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi, imam hatip okullarındaki artışın ve seçmeli din dersi uygulamasının eğitim ve öğretimin aksamasına yol açtığını ileri sürdü.
DİYARBAKIR - Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Diyarbakır Şubesi, 2013-2014 eğitim-öğretim yılsonu değerlendirmesi yaptı.
Yapılan değerlendirmede, 4+4+4 sistemiyle birlikte imam hatip okullarının arttırılmasının ve seçmeli din dersi uygulamasının eğitim ve öğretimde aksaklıklar meydana getirildiği öne sürüldü.
Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Eş Başkanı Dilek Adsan, yaptığı değerlendirme açıklamasında, Milli Eğitim Bakanlığının 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında eğitimci, öğrenci ve velileri sürekli mağdur etmeyi sürdürdüğünü belirtti.
İmam hatip okullarındaki artışın ve seçmeli din dersi uygulamasının eğitim-öğretim alanında aksaklıklara yol açtığını öne süren Adsan, uyuşturucu kullanımının ortaöğretim ve liselerde arttığını söyledi.
Adsan, devletin öğrencileri ve eğitimcileri kendi sorunlarıyla baş başa bırakması gerektiğini ifade ederek, “AK Parti hükümetinin, eğitimde 4+4+4 dayatması sonrasında derinleşerek artan sorunlar, 2013-2014 eğitim-öğretim yılına damgasını vurmuştur. Eğitimde 4+4+4 sonrasında okul dönüşümleri ile bazı okulların imam hatip yapılması yeni mağduriyetler yaratmıştır. Çevredeki vatandaşlardan maddi imkânı olmayanlar zorunlu olarak bu okulları tercih etmek zorunda kalmışlardır. Okullarda giderek artan fiziki donanım ve altyapı sorunları, kalabalık sınıflar, ikili eğitim, taşımalı eğitim, zorunlu ve zorunlu seçmeli din dersi dayatmaları gibi pek çok sorun artarak devam etmektedir.” şeklinde konuştu.
Okullarda sigara kullanma yaşının ilkokullara kadar düştüğünü belirten Adsan, “Uyuşturucu kullanımı ortaöğretim ve liselerde gittikçe artmaktadır. Özellikle varoş okullarında sigara ve uyuşturucu kullanma oranı her gün artmaktadır. Özellikle okul çevrelerinde uyuşturucu satışı torbacılar denilen kişiler tarafından yapılmaktadır. Sigara ve uyuşturucu etkili sakız kullanma yaşı gittikçe düşmekte olup öğrencilerin bağımlı hale gelmesi toplumun geleceğini ciddi olarak tehdit etmektedir.” diye belirtti. (Hamza Adiyaman – İLKHA)