
Mısır'da Futbol Maçında Çatışma: 74 Ölü
Mısır'ın ünlü takımı El Ehli ile Port Said'in El Masri takımları arasında oynanan maçtan sonra seyircinin sahaya inmesi sonucu 74 kişi öldü, binden fazla kişi de yaralandı.Bir grup taraftar, Port Said Stadı'nı ateşe verirken bazı taraftarlar da olayları stat dışında askeri yönetim aleyhine gösterilere dönüştürdü.
Mısır'dan yayın yapan Modern Sport adlı özel kanalı, yetkililere dayanarak verdiği habere göre, olaylarda ölenlerin sayısının artabileceğini hastaneye kaldırılanlar arasında çok sayıda ağır yaralı bulunduğunu bildirdi.
Yarı resmi El Ahram gazetesi ise konuk takım El Ehli'nin askeri birlikler tarafından stattan çıkarılmaya çalışıldığını ancak takımın hala Pord Said'de olduğunu kaydetti.
Şu ana kadar ölenler arasında futbolcu olup olmadığı bilinmiyor.
Bazı kaynaklar, yaralılar arasında her iki takımdan da futbolcuların bulunduğunu belirtti.
AA muhabirinin telefonla ulaştığı bazı Pord Said sakinleri, şehir merkezinde askeri birliklerin önlem aldığını, stat çevresinden ise silah seslerinin geldiğini ileri sürdüler.
Muhalif El Vefd gazetesine göre stattaki güvenlik kuvvetleri olayları bastırmakta yetersiz kaldı ve olaylar stat dışına yayıldı.
Öte yandan başkent Kahire'de Zamalek ve İsmailiye takımları arasında oynanacak olan lig maçının Port Said'deki olaylardan sonra iptal edilmesi üzerine taraftarlar, polisle çatışmaya başladı.
Bir grup öfkeli taraftarın stadı ateşe verdiği öğrenildi.
Başkent Kahire'de çıkan olaylarda çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.
Mısır'ın resmi Nil televizyonu en az 100 taraftarın yaralanarak hastaneye kaldırıldığını, stat dışında ise yangının sürdüğünü belirtti.
Müslüman Kardeşler'den Açıklama
Mısır'ın en büyük oluşumlarından Müslüman Kardeşler, ülkede maç sonrası yaşanan katliamdan polisi ve orduyu sorumlu tuttu.
Müslüman Kardeşler'in resmi sözcüsü Dr. Mahmud Gazlan, "Ülkede ciddi bir güvenlik sorunu var. Maç sonrası yaşanan olaylar, tamamen organize ve planlı eylemlerdir. Mübarek döneminden kalma üst düzey polis yetkilileri ve askerler, devrimi yapan halkı cezalandırıyor" dedi.
Mısır'da sandıktan birinci parti çıkan Müslüman Kardeşler'e bağlı Özgürlük ve Adalet Partisi'nin (ÖAP) başkan yardımcısı İssam El Aryan da konuya ilişkin açıklamasında, olayın bir komplo olduğuna işaret etti. Aryan, "Bu, korkunç bir olay. Asker ve polisten kaynaklanan ciddi bir ihmal söz konusu" diye konuştu.
Mısır'ın ünlü takımı El Ehli ile Port Said'in El Mısri takımları arasında bu akşam oynanan maçtan sonra yaşanan olaylarda 74 kişi öldü, binden fazla kişi yaralandı.
(AJANSLAR)




Can Babalık Down Sendromlu bir yüzücü. Amerika doğumlu ancak Kocaeli’nde yaşıyor. Çevresinde 'Can sevimli çocuğumuz' diye bilinen Can Babalık'ın yaptığı fedakarlık, takip edenlere “Helal sana Can” dedirtti.
Almanya'nın ikinci ligde top koşturan futbol takımlarından Karlsruhe SC'nin, Jahn Regensburg takımıyla yaptığı karşılaşmada 2-2 berabere kalarak üçüncü lige düşmesinden sonra olaylar çıktı.
İHH ve Konya AYDER Seydişehir Gönüllülerinin yetimlere yönelik sosyal faaliyetleri devam ediyor.
Almanya birinci ligi Bundesliga’da Mönchengladbach’ı 2-0 yenen Borussia Dortmund sezonun bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. BVB’nin golleri Kagawa ve Perisic’den geldi.
Batman'da 36'ıncı Turizm haftası etkinlikleri nedeni ile Hasankeyf'te tarihin gölgesinde kelek yarışması düzenlendi.
Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nun ilk maçı olan Beşiktaş - Galatasaray müsabakası yoğun yağmur nedeniyle hakem Hüseyin Göçek tarafından ertelendi.
Spor Toto Süper Lig'de 34. hafta kalan 2 maç dışında tamamlandı. Ankaragücü ve Manisaspor'dan sonra düşen 3. takım ise Sivasspor'a kendi evinde 2 - 1 yenilen Samsunspor oldu.
HSH- Sosyal paylaşım sitelerinde, Samsunsporlu sporculara ait olan ve Beşiktaş maçı öncesi namaz kılarlarken çekildiği belirtilen bir fotoğraf yayınlandı.
İkra Eğitim-Der tarafından, üniversite öğrencileri arası 'Futbolda Kardeşliğe Çağrı' isimli futbol turnuvası şampiyonu Tıp Fakültesinin oluşturduğu takım oldu.
Peygamber Sevdalılarına üye derneklerden Bilge-Der öncülüğünde Kutlu Doğum münasebetiyle liseye giden gençler için futbol turnuvası düzenlendi.
Futbolda şike iddialarına ilişkin davanın bugünkü duruşmasında 6 kişi tahliye oldu. Mahkeme, Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 10 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
Mısır'da El Masri futbol takımının iki yıl süreyle futboldan men edilmesi nedeniyle başlayan çatışmalarda bir çocuk hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.
İkra Eğitim-Der üniversite öğrencileri arası 'Futbolda Kardeşliğe Çağrı' isimli bir futbol turnuvası düzenliyor. Yapılan Futbol turnuvasında 24 futbol takımı ter dökecek.
Spor Toto Süper Lig'in 30. hafta maçında Orduspor ile karşılaşan Beşiktaş, 1 - 1 berabere kaldı.
Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında lider Galatasaray, evinde Gençlerbirliği'ni konuk etti.
Spor Toto Süper Lig'deki maçta Fenerbahçe deplasmanda Ankaragücü'nü 2-0 yenerek, 4 haftadır süren deplasmanda kazanamama serisine son verdi.
Beşiktaş, İspanyol temsilcisi Atletico Madrid ile oynadığı UEFA Avrupa Ligi 3. tur ilk maçını 3-1 kaybetti.
Ziraat Türkiye Kupası 4. tur eşleşmeleri çekilen turalar sonunda belli oldu.
Spor Toto Süper Lig'in 29. hafta maçında Beşiktaş, 50. dakikada Almeida'nın golüyle öne geçtiği maçta Trabzonspor'a 62. dakikada Burak Yılmaz ve 78. dakikada da Colman'ın golleriyle 2 - 1 yenildi.
Türkiye ile Slovakya (A) Milli Futbol takımları arasında oynanan özel karşılaşmada Slovakya, Türkiye'yi 2-1 mağlup etti.
Hükümet ile memurun 21 gün süren zam pazarlığından sonuç çıkmayınca kamu çalışanları aldıkları kararla greve gittiler. Özgür Eğitim-Sen Diyarbakır Temsilciliği bir basın açıklaması yaparak, 3+3 zam teklifinin son derece ciddiyetten uzak olduğunu belirtti.
HSH- İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Uludere'de sınırı geçerken savaş uçaklarıyla vurularak katledilen ve kamuoyunda Uludere Katliamı olarak adlandırılan olayla ilgili tarihin kara sayfalarına yazılacak açıklamalarda bulundu.
Açlık grevi anlaşması sonucu tek kişilik hücreden koğuşa çıkarılan Muhammed Arman, ilk defa cuma namazı kıldı.
HSH- Lübnan İslami Direniş Hareketi Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, türbe ziyareti için gittikleri Suriye'nin Halep kentinde kaçırılan 12 Lübnanlı haberinin ülkede gerginliğe sebep olması üzerine, halka itidal çağrısında bulundu.
Yaklaşık 30 polis tarafından darp edilen Mustazaf Der Osmaniye Şube Başkanı Abdulkadir Alakuş, yaşadığı olayı İLKHA'ya anlattı. Polisin terörist muamelesi yaparak kendilerine silah doğrulttuğunu, biber gazı sıkarak darp ettiğini ifade eden Alakuş, hem darp ettiklerini, hem de kendilerini temize çıkarmak için davacı olduklarını söyledi.

HSH- Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'ın, şehid İmad Muğniye'nin şahadetinden birkaç ay sonra sivil kıyafetlerle şehidin mezarını ziyaret ettiği ortaya çıktı.

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Nuaym Kasım, Lübnan Müftüsü Muhammed Reşid Kabbani'yi arayarak, Nasrullah'ın Kuzey Lübnan'da şehid edilen iki alimle ilgili taziyelerini ilettiği öğrenildi.

HSH- Lübnan İslami Direniş Hareketi Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, türbe ziyareti için gittikleri Suriye'nin Halep kentinde kaçırılan 12 Lübnanlı haberinin ülkede gerginliğe sebep olması üzerine, halka itidal çağrısında bulundu.

Türkiye'nin, Alman Federal savcılığınca "terör örgütü" üyesi olmakla suçlanan Alman Müslüman Thomas U’yu önümüzdeki günlerde Almanya’ya iade edeceği bildirildi.
Açlık grevi anlaşması sonucu tek kişilik hücreden koğuşa çıkarılan Muhammed Arman, ilk defa cuma namazı kıldı.






























.jpg)

























Ulusal Kanal'da Mustazaf-Der'in Kapatılması Sevinci
Muhteşem Mevlid Etkinliğinin Tüm Ayrıntıları...
Diyarbakır'daki Tarihi Etkinlik Görüntüleri (17) 