Batı'nın ikiyüzlülüğü tam da budur...Ama biz öldürelim!
Bölgesinin en huzurlu ve refah içerisindeki ülkesi olan Libya’yı BM kararı dahi olmadan işgale girişen Haçlı ittifakı, on binlerce masum insanı katletmişti. Aynı ittifakın, Libya’da sel felaketi sonrası taziye mesajları yayımlaması, tam bir ikiyüzlülük örneği oldu.
Arap Baharı” diye başlayan ve İslâm coğrafyası için tam bir yıkım ile son bulan sürecin en büyük mağdurlarından biri olan Libya’yı işgal girişimi 2011 yılının Mart ayında başladı. Fransa, İngiltere ve tabii ki Amerika’nın başı çektiği, hatta Türkiye’nin dahi zaman zaman destek verdiği Haçlı zihniyetinin işgal girişimi sonrası bir İslâm ülkesi daha tarumar edilmişti. Kaddafi dövülerek öldürüldü, ülke parçalara ayrıldı, sayısı on binleri aşan insan ise göz göre göre katledildi.
İslam coğrafyasının kanayan parçası geçtiğimiz günlerde büyük bir sel felaketine maruz kaldı. Yaklaşık 10 bin kişinin vefat ettiği sel felaketi sonrası ilk taziye mesajı yayımlayanlar ise ülkeyi yakıp yıkanlar oldu.
Dibeybe, "acil soruşturma" açılması talimatı verdi
Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, "Daniel" fırtınası sırasında Derne'deki iki barajın çökmesiyle ilgili "acil soruşturma" açılmasını emretti. Dibeybe, X sosyal medya hesabından, "Başsavcı'ya Derne'deki iki barajın çökmesine ilişkin acil soruşturma başlatılması ve ilgili kurumlara soruşturmayla ilgili tam bir iş birliği içinde olmaları talimatını verdim" açıklamasını yaptı.
"İki baraj çöktü; bu, tam bir felaketti"
Daha önce AA'ya konuşan Libyalı tarihçi Ferac Davud ed-Dernavi, Derne'nin yarısının vadinin alt tarafında kaldığını ve kentin güneyinden gelen tüm yağmur sularının döküldüğü bir noktada olduğunu belirterek, "Daniel' fırtınasının etkili olmasının ardından kentte yağmur sularını tutan iki baraj çöktü. Bu, tam bir felaketti" demişti. Dernavi, Libya'da yerel yetkililerin vadiden kaynaklı doğal afet tehlikesini engellemeye çalışarak barajlar inşa ettiğine ancak felaketlerin yine de sürdüğüne dikkati çekerek, şu ifadeleri kullanmıştı: "Çöken barajlar, yani El-Bilad ve Bumansur barajları 1986 yılında inşa edilmiş. O dönemde baraj sularının kanalizasyondan sızması sonrasında yine sel felaketi meydana gelmiş ve insanlar zarar görmüş."
Eğitime 10 gün ara verildi
Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid ed-Dibeybe, yaşanan sel felaketi sebebiyle ilk ve orta öğretim kurumlarında eğitime 10 gün ara verildiğini duyurdu. Dibeybe, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Felakete uğrayan beldelerdeki acı durumu göz önüne alarak ülke çapında ilk ve orta eğitim kurumlarında eğitime 10 gün ara verilmesi kararı aldım" ifadelerini kullandı. Eğitim Bakanlığına söz konusu bölgelerdeki öğrencilerin eğitime yeniden geri dönmeleri için plan hazırlamaları talimatı verdiğini belirten Dibeybe, ayrıca eğitim için geçici merkezler oluşturulacağını kaydetti. Dibeybe, daha önceki açıklamasında selden dolayı evlerinden ayrılanların kalmaları için 700 yataklı bir geminin Derne sahiline yönlendirildiğini duyurmuştu.
Hâlâ binlerce insan kayıp
Orta Akdeniz'de etkisini gösteren ve 10 Eylül'de Libya'nın doğusunu vuran "Daniel" fırtınası, Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde sel felaketine neden olmuştu. Libya Ulusal Birlik Hükümeti, sel felaketinde 6 bin kişinin öldüğünü, binlerce kişinin de kayıp olduğunu açıklamıştı.(Milli Gazete)