İngiltere Assange'ı ABD'ye iade edecek mi?
İngiltere'de WikiLeaks'in kurucusu Assange'ın ABD'ye iade davası ikinci gününde devam ediyor.
İngiltere'de WikiLeaks'in kurucusu Assange'ın ABD'ye iade davası ikinci gününde devam ediyor.
Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange sorusuna cevap verildi. Çin: Assange değil, bilgisayar korsanı ülke yargılanmalı. Sözcü bu sözleri ile ABD'yi hedef aldı.
ABD'de ikinci Wikileaks skandalına neden olan asker gözaltına alındı
ABD'nin askeri ve stratejik bilgilerinin yer aldığı belgeleri çalınarak sızdırıldı. Sızıntı, ikinci Wikileaks vakası olarak nitelendiriliyor.
İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel, WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ın ABD'ye iade edilmesi kararını imzaladı.
ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatının (CIA), 2017'de Londra'da Ekvador Büyükelçiliğine sığınan WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ı kaçırma veya suikast düzenleme planlarını Beyaz Saray'a sunduğu öne sürüldü.
Julian Assange'ın kurucusu olduğu WikiLeaks'in 26 Mart 2010'da sızdırdığı CIA raporu yeniden gündeme geldi.
Ekvador, WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ı vatandaşlıktan çıkardı.
WikiLeaks içindeki FBI muhbiri Thordarson, Assange hakkındaki iddianamede yer alan suçlamaların önemli bölümünü kendisinin uydurduğunu itiraf etti. Snowden, itirafı, "Bu, Assange'a karşı davanın sonudur" diye değerlendirdi.
WikiLeaks belgelerinde Pfizer'in başsavcının yolsuzluklarını araştırmak için özel dedektifler tuttuğu yer almıştı.
ABD'nin, Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'ın iadesi talebine İngiliz mahkemesinden ret kararı çıktı. Mahkeme, ABD'ye iade durumunda Assange'ın intihar etme riski bulunduğuna işaret etti.
ABD'nin Tel-Aviv Büyükelçiliği belgelerine göre İsrailliler ABD'ye, Gazze ekonomisini insani bir krize yol açmamak kaydıyla çöküş eşiğinde tuttuklarını söylemişler.
WikiLeaks, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’nün (OPCW), 7 Nisan 2018’de Suriye Doğu Guta’daki Duma’da, kimyasal silah kullanıldığına dair raporunun kasıtlı olarak çarpıtıldığına ilişkin bir e-posta yayımladı.
Birleşmiş Milletler İşkence Özel Raportörü Nils Melzer, Wikileaks'ın kurucusu Julian Assange'ın içinde bulunduğu tutukluluk şartlarının çok kötü ve "insanlık dışı" olduğunu dile getirdi.
Wikileaks kurucusu Julian Assange hakkındaki iade davasının ana duruşması için 25 Şubat 2020 tarihi belirlendi.
Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'a, ABD'de "Casusluk Kanunu" kapsamında 17 yeni suçlama yöneltildi.
Wikileaks kurucusu Julian Assange'ın 11 Nisan günü Londra'daki Ekvador Büyükelçiliği’nden çıkartılarak tutuklanması, ülkenin başkenti Quito'da protesto edildi. Ekvador güvenlik güçlerinin sert müdahalede buunduğu gösterileri eski Devlet Başkanı Rafael Correa'nın organize ettiği bildirildi.
Ekvador, siyasi sığınma statüsünün kaldırılmasının ardından Londra'da göz altına alınan Wikileaks kurucusu Julian Assange ile bağlantılı olduğu iddiasıyla, İsveçli bir bilgisayar programcısını gözaltına aldı.
Washington'un yıllardır peşinde olduğu Wikileaks kurucusu Julian Assange, ABD'nin Irak ve Afganistan'daki karanlık geçmişini ortaya koyan isim olarak biliniyor.
ABD Başkanı Trump, 'Wikileaks hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Bu benim işim değil' ifadesini kullandı. ABD Dışişleri Bakanlığının çok sayıda yazışmasını internet sitesi aracılığıyla kamuoyuna duyuran ve tartışmalara neden olan Assange, 2012'den beri Londra'nın Knightsbridge semtindeki Ekvador Büyükelçiliğinin bir odasında yaşıyordu.
ABD Başkanı Trump, Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'ın tutuklanmasına ilişkin, "Wikileaks hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Bu benim işim değil." dedi.
Wikileaks kurucusu Julian Assange'ın gözaltına alındığı bildirildi.
Wikileaks, kurucusu Julian Assange'ın sığındığı Ekvador'un Londra Büyükelçiliği’nden günler hatta saatler içinde çıkarılacağını iddia etti.
WikiLeaks'e belge sızdıran eski ABD ordusu mensubu Chelsea Manning gözaltına alındı.
Hükümetlerin ve diğer kuruluşların gizli belgelerini sızdıran Wikileaks internet sitesi, ABD büyükelçiliklerinin casusluk için kullanılmak üzere çok sayıda araç ve ekipman listesni yayınladı.
Ekvador, WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ın daha iyi sığınma koşulları için açtığı dava başvurusunu reddetti. 2012 yılından beri Londra'da bulunan Ekvador Büyükelçiliği'nde yaşayan Assange ise telekonferansla bağlandığı duruşmada, ABD'nin baskıları sonucu Ekvador'un Londra'daki büyükelçiliğindeki sığınmasına son vermeye çalıştığını iddia etti.
Amerika’nın Şam Büyükelçisi William Roebuck’ın 2006 yılında yazdığı ve WikiLeaks tarafından yayımlanan gizli belge 2011’deki Suriye krizinin arka planına ışık tutuyor.
İngiltere'nin başkenti Londra'daki Ekvador Büyükelçiliğinde yaşayan Wikileaks'in kurucusu Assange'ın internet erişimi kesildi.
İngiltere Mahkemesi, Afganistan'a dair 90 binden fazla gizli Amerikan belgesini yayınlayan WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ın tutuklama kararının kaldırılması talebini reddetti.
Wikileaks'in kurucusu Julian Assange, İngiltere'de hakkında verilen yakalama kararına itirazının reddedildiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
Wikileaks sitesinin ortaya çıkardığı delillere göre: Birleşik Arap Emirlikleri ve İsrail; iktisadi, diplomatik, güvenlik ve askeri alanlarda ilişkileri normalleştirme adına diyalogda bulunuyor.
ABD'nin Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü Mike Pompeo, gizli belgeleri yayınlayan Wikileaks internet sitesini Rusya gibi ülkeler tarafından kışkırtılan "devlet dışı düşman istihbarat örgütü" olarak tanımladı.
Uluslararası siber güvenlik firması Symantec, Wikileaks belgelerinde, CIA tarafından üretildiği iddia edilen korsan yazılımların, 2011'den bu yana 40 ayrı siber saldırıda kullanıldığını ileri sürdü.
Wikileaks’in CIA hakkındaki hacking sızıntıları, ABD seçimlerini Rusya’nın etkilediğine dair iddialar, Avrupa’da seçimlerde siber saldırı ihtimali ve tedbirler... Hepsi gösteriyor ki karşımızda ciddi bir siber tehlike var. Peki, ülkelerin tek tek siber savunma orduları kurması çare mi?
ABD'ye ait gizli belgeleri yayımlamasıyla adını duyuran Wikileaks sitesinin kurucusu Julian Assange kafaları karıştırdı.
Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel WikiLeaks'in ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA) akıllı telefon ve diğer iletişim cihazları üzerinden küresel çapta hacker saldırıları yaptığını ortaya seren son ifşaatı hakkında açıklama yaptı. Gabriel, kaynağı kim olursa olsun ülkedeki iletişim sistemlerine girilmesine izin vermeyeceklerini söyledi.
Wikileaks, yayınladığı belgelerde CIA'in dünya çapında yürüttüğü siber operasyonlarda kullandığı araç ve yöntemlerin yer aldığını iddia etti. Öte yandan, yüzlerce milyon satırdan oluşan bir koddan oluşan arşivin, sahibine CIA'in bütün hack kapasitesini kazandırdığı öne sürüldü.
CIA'e yönelik 'en büyük ifşa'yı yaptığını duyuran WikiLeaks, şoke edici iddialar ortaya attı. WikiLeaks'in yayınladığı belgelerde, CIA'in akıllı televizyonlara ve telefonlara sızabildiği, cihazlar kapalı görünse bile dinleme aracı olarak kullanıldığı belirtiliyor.
Wikileaks, CIA'ye ait 9 bine yakın belge yayınladı. CIA'in hack programına dair önemli bilgilerin yer aldığı belgeler 'Vault 7' ismiyle kamuoyuna duyuruldu.
Wikileaks belgelerine göre CIA, son Fransız seçimlerinde casusluk faaliyetinde bulundu. Siyasi partilerin ve adayların, CIA'in ajanları tarafından izlendiği ve teknik takibe alındığı belirtildi. Öte yandan, Sarkozy'nin stratejik seçim planlarına CIA tarafından ulaşıldığı kaydedildi.