Endonezyalıların neredeyse tamamı Kovid-19'a karşı antikor geliştirdi
Endonezya hükümetinin martta yürüttüğü anket, Endonezyalıların neredeyse tamamının Kovid-19 virüsüne karşı antikor geliştirdiğini ortaya koydu.
Endonezya hükümetinin martta yürüttüğü anket, Endonezyalıların neredeyse tamamının Kovid-19 virüsüne karşı antikor geliştirdiğini ortaya koydu.
Çinli bilim insanları, hem laboratuvar deneylerine hem de canlı bir organizma üzerinde yapılan deneylere atıfta bulunarak, COVID-19'un tüm suşlarını etkili bir şekilde nötralize edebilen bir antikor izole ettiklerini iddia etti.
Dünya Sağlık Örgütüne bağlı Teknoloji Erişim Havuzu ve İlaç Patent Havuzu, İspanya Ulusal Araştırma Konseyinin geliştirdiği yeni tip koronavirüs antikoru test kitinin üretimi ve dağıtılması için lisans anlaşmasını onayladı.
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, sağlık çalışanları ve 50 yaş üstü vatandaşlar için uygulanan 3. doz aşının, "antikor yanıtını yeniden uyarmak" açısından gerekli olduğunu dile getirdi.
Türkiye'nin Çin'den satın aldığı ve şuana kadar 10 milyon dozdan fazla uyguladığı CoronaVac aşısında antikor oranı yüzde 99,6'ya ulaştı
İtalya'da 2019 Eylül'den 2020 Mart ayına kadar yapılan kanser taramaları için 959 kişiden alınan kan örnekleri üzerinde yapılan incelemelerde, yüzde 11,6'sının kanında koronavirüs antikorları tespit edildi. Virüs Wuhan'da (Çin) 1 Aralık 2019'da ortaya çıkmıştı.
Alman bilim insanları, koronalı hastalardan elde edilen antikorlardan en etkili olanları izole ederek pasif aşı çalışmalarına başladı. Tedavi ve koruma amaçlı kullanılabilecek aşının derhal etki göstermesi bekleniyor.
Aşı çalışmaları hızla sürerken üretici firmalar hükümetlerle tedarik anlaşmaları için görüşmelere hız verdi. DSÖ ise aşı konusunda temkinli.
Dünya Sağlık Örgütü, yeni tip koronavirüsten iyileşen ve antikorları olan kişilerin ikinci bir Kovid-19 enfeksiyonundan korunduğuna dair bir kanıt bulunmadığını bildirdi.