Konak Orduevi'nde Başörtüsü düşmanlığı
Başörtülü oldukları gerekçesiyle İzmir'deki Konak Orduevi'ne eşi ve kızlarıyla birlikte alınmadığı gerekçesiyle iki astsubaydan şikayetçi olan emekli astsubay Fuat Uçakkuş, bugün iş seyahati için geldiği kentte, İzmir bölgesindeki bütün orduevlerine girişinin yasaklandığını öğrendiğini iddia etti.
Uçakkuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen 5 Mart'ta Konak Astsubay Orduevine eşi kızları ve 2 torunuyla birlikte geldiğini, başörtülerinin "kelebek bağlama" şeklinde olmadığı gerekçesiyle içeri alınmadıklarını, bu nedenle de Anafartalar Polis Merkezine giderek bu uygulamayı yapan 2 astsubay hakkında şikayetçi olduğunu hatırlattı.
Bursa'da ticaretle uğraştığını ve İzmir bölgesine zaman zaman iş ziyaretleri gerçekleştirdiğini ifade eden Uçakkuş, bugün geldiği İzmir'de Konak Astsubay Orduevine tekrar gittiğini ancak burada girişinin yasaklandığını öğrendiğini ileri sürdü.
Uçakkuş, "Bu kez orduevine yanımda eşim ve kızlarım olmadan gitmiştim. Kapıdaki görevli asker kapıda kartımı okuttuğunda 'komutanım kartınıza el koymak zorundayım. Sizin içeriye girişiniz yasaklanmış' dedi. Görevli isminin Mehmet olduğunu söyleyen astsubay görüşme talebim üzerine yanıma gelerek 'Sizin İzmir bölgesindeki tüm orduevlerine girişiniz Güney Deniz Saha Komutanlığındaki kart güncelleme işlemi sonrası yasaklanmış' karşılığını verdi" diye konuştu.
"Bu benim şahsi meselem değil"
İzmir'deki orduevlerine girişinin yasaklanmasının yaklaşık 2 hafta önce yaşanan başörtüsü ile eşi ve kızlarının alınmaması hadisesinden sonra meydana gelmesinin manidar olduğuna dikkati çeken Uçakkuş, verdiği hukuki mücadele sonrası kartıyla girişinin iptal edilmesinin verdiği hukuki mücadeleden kaynaklandığını düşündüğünü dile getirdi.
Bu yaşananların şahsi meselesi gibi değerlendirilmemesini isteyen Uçakkuş, şöyle konuştu:
"Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz ve Genelkurmay Başkanımız Hulusi Akar'a sesimi duyurmak istiyorum. Konunun hukuki takipçisi olacağım. Zaten şikayetçi olduğum iki astsubay da polis merkezinde ifade verirlerken 'biz bu astsubayı orduevlerine giremeyecek şekilde yetkili kurumlara yazacağız' diye bir ifadede bulunmuşlardı. Bir hukuk devletinde yaşıyoruz vatanımı, milletimi, bayrağımı, devletimi çok seviyorum. Hassas bir dönemden geçiyoruz. Bu ülke için şehit olan kardeşlerimizin hepsi de ben şuna inanıyorum İzmir'de orduevinde şu yapılan muameleyi görseler en az benim kadar kahrolurlar. Bu 28 Şubat kırıntıları orduevine örtünü 'kelebek bağlarsan girebilirsin' diyor. Nedir bu kelebek bağlama gibi komik şeyler, bunun bir izahı var mı? Bunlar hakikaten utanılacak şeyler. Ben orduda 21 sene hizmet verdim, bu zihniyettekiler yüzünden düşük kademeden emekli oldum ama olsun. Yaşadığımız hadiseyi de sanki eskiye dönüş gibi görüyorum ve korkuyorum."
"Manisa'da sıkıntı yaşamadım"
İş seyahati gereği geldiği Manisa'da iki gündür Manisa Orduevinde kaldığını belirten Uçakkuş, "Şimdi İzmir'e gelmeden önce de iki gündür Manisa'daki Orduevinde kalıyorum. Orada hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadım. Yani İzmir bölgesi neden böyle bir uygulama yapıyor. Yetkili komutanlar da insanlık icabı bir hata yapmış olabilir diyelim ama bana verilen bu ceza, işi şuurlu olarak yaptıklarını gösteriyor" dedi.
Uçakkuş, daha sonra Anafartalar Polis Merkezi Amirliğine giderek İzmir'deki orduevlerine girişi sırasında emekli astsubay kartına konan blokenin kaldırılması için şikayetçi oldu. (AA)