Filistin Direniş Gruplarından ortak toplantı
Hamas, İslami Cihad ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin Gazze’deki savaşla ilgili son durumu değerlendirmek üzere ortak bir toplantı düzenledikleri bildirildi.
El-Ahd News'in haberine göre, Hamas, İslami Cihad ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi liderlerinin, saldırıyı durdurma ve işgalin Gazze'den derhal ve tamamen çekilmesini sağlama çabalarını tartışmak üzere bir toplantı düzenlediği bildirildi.
Hamas toplantıya ilişkin bir yazılı açıklama yayımladı. Söz konusu açıklama şu şekilde:
“Filistin davasındaki hızlı saha ve siyasi gelişmeler ile Gazze Şeridi’ne yönelik saldırgan savaşın gölgesinde Hamas, İslami Cihad ve Halk Cephesi liderleri önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Halk Cephesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemil Mezher ve İslami Cihad Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Muhammed el-Hindi’nin yanı sıra üç grubun bazı liderleri de bu toplantıda yer aldı.
Toplantıda, cani düşman tarafından yürütülen soykırım savaşına rağmen yenilmez, kırılmaz ve asla rehavete kapılmaz olduğunu tüm dünyaya kanıtlayan Filistin halkının destansı kararlılığı, sağlam iradesi ve azmi tebrik edildi.
Toplantıda saldırganlığın durdurulması, derhal, tam ve kapsamlı bir geri çekilmenin sağlanması, Filistinli kahraman esirlerin serbest bırakılması ve işgalin saldırganlığı ve ırkçılığı karşısında iç cephenin kararlılığının güçlendirilmesine yönelik çabalar ele alındı.
Katılımcılar, işgal planlarını bozmak ve Filistin halkının özgürlük, bağımsızlık ve geri dönüş hedef ve özlemlerini gerçekleştirmek için ulusal ve saha çalışmalarını geliştirmenin gerekliliğini vurguladı.
Yine katılımcılar, Kassam Tugayları, Kudüs Tugayları, Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları ve diğer tüm direniş tugayları öncülüğünde, düşmana asla unutamayacağı dersler veren ve dünyaya çatışma yönetiminde yeni bir model sunan tüm direniş tugaylarının kahramanca ve cesur duruşları ile sahadaki birliktelikleri ve saldırıya karşı koymaya devam etme kararlılıkları takdir etti.
Toplantıda, Filistin halkının birliğini güçlendirmek için ulusal iletişimin önemi üzerinde duruldu; bu destansı direnişin güçlendirilmesi ve bunun Filistin ulusal kurumlarının yapısına olumlu yansıması, Filistin’in ortak siyasi liderliği ve ulusal çalışma araçları üzerinde etkili olması gerektiği vurgulandı.
Katılımcılar, 1948’den bu yana direnen Gazze, Kudüs, işgal altındaki Batı Şeria ve işgal altındaki iç bölgelerdeki halkın yanı sıra diasporadaki Filistin halk kitlelerini de selamladı.
Toplantıda ayrıca işgal hapishanelerindeki esirlerin durumu ele alınarak Filistin halkının ciddi ve onurlu bir takas anlaşmasına varılması talebi vurgulandı.
Yine toplantıda Lübnan’dan Yemen’e, Suriye’den Irak ve İran’a kadar direniş cephelerininin Filistin halkına yönelik saldırganlığı caydırma konusundaki kararlılıkları da selamlandı.
İçerdeki ve dışardaki diğer Filistinli gruplarla istişarelerin sürdürülmesi ve genişletilmesi konusunda mutabık kalındı.”(YDH)