"Gazze milyarderler için değil Filistin halkı için inşa edilmeli"
![](https://hurseda.net/resimler/news/25/2/07/gazze-milyarderler-icin-degil-filistin-halki-icin-insa-edilmeli.jpg)
ABD'li senatör Bernie Sanders, Trump'ın Gazze'yi "gayrimenkul" olarak görmesine tepki gösterdi. Sanders, Gazze'nin milyarderler için değil, Gazze halkı için yeniden inşa edilmesi gerektiğini söyledi.
ABD'li Senatör Bernie Sanders, ABD Başkanı Donald Trump'ın Gazze'yi bir gayrimenkul olarak görme yaklaşımına tepki gösterdi. Sanders, sosyal medya platformu X'teki açıklamasında, Trump'ın Gazze'yi "devralma" ve Filistinlileri zorla yerinden etme planını eleştirdi.
Trump'ın, Gazze'nin yıkılmasından sonra Filistinlilerin, Mısır ve Ürdün gibi komşu ülkelere yerleştirilmesi gerektiğini söylemesinin ardından Sanders, Gazze'nin sadece milyarder turistler için değil, Filistin halkı için yeniden inşa edilmesi gerektiğini vurguladı.
Trump, 4 Şubat'ta yaptığı açıklamalarda, "Gazze'yi Orta Doğu'nun Rivierası'na dönüştürmeyi" istediğini belirtmişti. Sanders, bu planın Filistin halkını daha fazla zor durumda bırakacağını belirterek karşı durdu.
Trump'ın Gazze planı
ABD Başkanı Trump, Gazze'nin çok güzel bir kıyı şeridine sahip olduğunu ve Gazze Şeridi'ne bir emlak yatırımı gözüyle baktığını açıklamıştı. Trump'ın Gazze planına göre, Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinliler Ürdün ve Mısır'a sürülecek.
Ayrıca Trump, İsrail'in güvenliğini sağlama taahhüdünde bulunurken Gazze'nin yönetimini de ABD'nin devralacağını iddia etti. Trump, son olarak "Gazze'yi satın alma ve sahiplenme konusunda kararlıyım." açıklamasında bulundu.(Ajanslar)