Arakanlı ve Türkiye'nin birçok ilindeki yetimler bayramlıklarla sevindirildi
Avrupa Yetim-Der, hayırseverlerin yaptıkları bağışarla Yetim ve ihtiyaç sahiplerine yönelik yardım organizasyonları yapmaya devam ederken, Arakan kampları ile Türkiye’de yüzlerce Yetim ve mağdur çocuğa bayramlık elbiseler hediye edildi.
Dünya'nın çeşitli yerlerinde başta Yetimler olmak üzere ihtiyaç sahiplerine yaptığı insani yardımlarla ismini duyuran Avrupa Yetim-Der, hayırseverlerin bağışlarıyla yetim ve ihtiyaç sahiplerine Ramazan ayı boyunca gıda kolisi, kırmızı ve beyat et, iftar yemekleri, bayram harçlığı ve bayramlık elbise gibi pek çok alanda destek oldu.
Arakan kamplarında kalan mülteci yetim ve mağdur çocuklara hayırseverlerin bağışlarıyla bayramlık elbise hediyesinde bulunan Avrupa Yetim-Der, Arakan’lı Mültecilerin kaldığı dünyanın en büyük mülteci kampında çocuklara bayramlıklarını ulaştırarak bayram hazırlığı sevinçlerine ortak oldu.
Türkiye’de ise Yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklar; Van, Adana, Aksaray, Ağrı Antalya, Muş, Elazığ, Bayburt, İstanbul, Diyarbakır ve Bingöl illerinde giyim mağazalarına götürülerek, kendi istekleriyle seçtikleri kıyafetleri giymelerini sağlayan Avrupa Yetim-Der, yetim ve ihtiyaç sahipleriyle hayırseverler arasında köprü vazifesi görmeye devam ediyor.
Öte yandan sokağa çıkma yasağı olan yerlerde ise yetim ve mağdur ailelerine elbise ücretleri teslim edilerek sevindirildi. Koronavirüs’ten dolayı evden çıkamayanlara da elbiseleri evlerine götürüldü.
Yetim ve mağdur çocuklara Bayramlık Elbise verilmesiyle ilgili olarak Avrupa Yetim-Der, yetimleri sevindirmenin mutluluğunu yaşadıkların belirterek, yetim ve mağdur ailelerin çocuklarınna yönelik yardımların devam edeceğini vurgulandı.
Haberle ilgili olarak daha fazla fotoğraf için Foto Galeri'yi ziyaret edebilirsiniz