Masonlar'dan 'Devlete Adam Sızdırdık' İtirafı
Paris'teki Mason locası Grand Loge Nationale Française'in çok önemli adamlarından biri, yıllar önce geldiği Türkiye'de yaptığı görevlerden birini detaylı şekilde anlattı. Fransız Mason, "2 yıl boyunca sık sık Ankara'ya gittim. Çok önemli devlet kurumlarına üç Türk masonu sokmayı başardım." itirafında bulundu.
A Haber'de yer alan haber şu şekilde:
"Masonlar, bazı görevler için belli ülkelere transfer olur. 1999'da İstanbul'a CEO olarak atanan Fransız bir Mason, devlete 3 Loca üyesini yerleştirdi ve gitti.
MASONLUK, kendi sitelerinde "Rönesans ve Reform süreçlerini izleyen Aydınlanma Çağı'nda kurulmuş; akılcılık, bilimsellik ve insanlığın oluşumundan bu yana ortaya çıkarak, insanlığın gelişimine ve bilgi birikimlerine katkıda bulunmuş bir kültür ve fikir üst yapı kurumu" olarak tarif edilir. Ancak gerçek böyle değil.
Masonlar, bulundukları ülkelerdeki en önemli makamlara Loca üyelerinin atanması için çalışır.
YASA DIŞI YOLLAR
Bu konuda çok gizli ama bir o kadar da güçlü adımlar atar. Kimi zaman yasaların dışına çıkan Localar, yüzde 100 başarı için her yolu dener. Bazı dönemlerde ise transfer gündeme gelir.
Örneğin, Fransa'da görevli bir Mason, görev için bir başka ülkeye gönderilir. Bunun yöntemi de şirketler arası transfer olarak gösterilir. Görevli olarak geldiği ülkedeki şirketin en üst makamlarına yerleştirilen Mason, kısa sürede kendinden istenileni yapar. Ardından Loca'nın onayıyla tekrar ülkesine döner.
Paris'teki Grand Loge Nationale Française'in çok önemli üstadlarından biri, yıllar önce geldiği Türkiye'de yaptığı görevlerden birini detaylı şekilde anlattı.
BEBEK'TE YAŞADI
İşte o Mason'un anlattıkları: Paris'te görev yaptığım şirket, Türkiye'ye gitmemi istedi.
Bunun Loca tarafından talep edildiğini o akşam öğrendim.
1999 yılında İstanbul'un en güzel yerlerinden biri olan Bebek'te bir köşke yerleştim.
Adını açıklamak istemediğim bir şirkette de görevim hazırdı. 2 yıl boyunca sık sık Ankara'ya gittim. Uzun süren çalışmalar sonunda, 3 Türk Mason kardeşimi, devlette önemli konumlara yerleştirmeyi başardım. O kişiler de birkaç yıl boyunca bu kurumlarda görev yaptı. Sonra tekrar Paris'e döndüm. Başarımın karşılığını çok önemli bir hediye ile aldım.
Başarılı olmak daima ödüllendirilir.
Bağlılık yemini
Masonlar, birbirlerine mutlaka yardım eder. Ailece görüşmeler yapılır, buna özendirilir. Üstat bir mason, derece olarak kendinden düşüklere yol gösterir. Kardeşler, birbirlerine bağlılık yemini eder ve bunu mutlaka uygular.
Hemşireler için
Masonlar, birbirlerinin eşleri için 'Hemşire' tabirini kullanır. Biraderler birbirlerine her konuda yardımcı olurken, bu yakınlık 'Hemşireler' için de geçerlidir. Hiçbir Hemşire, diğerini resmi olarak şikayet edemez. Buna yeltendiği anda, eşine büyük bir ceza uygulanır. Elbette bu ceza, son derece sert olur. "
Masonlar 14 hükümet devirdi!
İtalya'daki P2 Mason Locası, Malta Büyük Locası ve İskoçya Büyük Locası, birçok suikast emrini verdi... Elbette bu 3 Loca içinde en önemlisi kuşkusuz P2 Mason Locası'ydı.
İtalya'da birçok operasyondan sonra medya gücüyle gündemi istediği tarafa çekmeyi başaran P2 Mason Locası, 14 kez hükümet istifa ettirdi.
Ardından kendi üyelerini Başbakan yaptı. P2 Mason Locası'nın üsdadı Licio Gelli, İtalya'nın en etkili gazetesi Corriera della Sera'nın kontrolünü ele aldı.
P2 Locası'nın medya ve yargı üzerindeki kontrolü her geçen gün arttı ve İtalya'da istediği atamaları yaptı. Bu olaylar, yıllar sonra başlayan Gladyo davasıyla ortaya çıkmaya başladı. Gladyo'ya bağlı olan gazeteler, gazeteciler, televizyoncular 'kayıtsız-şartsız' destek verdiklerini itiraf etmek zorunda kaldı. 1966 senesinde İtalya Büyük Şark Locası'nın o zamanki üstad-ı azamı Giordino Gamberini'nin emriyle kurulan P2 Mason Locası, İsrail ve özellikle de MOSSAD'la olan "ittifakı" eski Mossad ajanı Victor Ostrovsky'nin The Other Side of Deception adlı kitabında ortaya çıktı. Licio Gelli, yani P2 Mason Locası'nın ünlü üstadı, İspanya İç Savaşı'nda faşistler safında harbe katıldı. Mussolini'nin ateşli bir destekleyicisi oldu. P2 Mason Locası, Gelli'nin emriyle suikast, bombalama gibi pek çok terör eylemini organize etti.
MİLAN SAVCISI ARAŞTIRDI
Loca için her şey mükemmel işledi. Ta ki, 1981'deki operasyona kadar. 1981 yılının Mart ayında, iki Milan savcısı, 1979 yılında sahte bir kaçırılma olayıyla ortadan kaybolan Sicilya doğumlu uluslararası banker Michele Sindona'nın durumunu araştırıyorlardı. Vatikan'ın mali danışmanı olan Sindona'nın aynı zamanda mafya ile de yakın bağlantıları olduğunu düşünüyorlardı. Araştırmaları sırasında ilginç bir şey buldular: Sindona polisten kaçarak Palermo'da saklandığı sırada tam 600 mil kuzeydeki Arezzo kentine gitmiş ve orada Licio Gelli adlı bir tekstil üreticisi ile görüşmüştü.
Sindona gibi bir kişinin, "yeraltında" olduğu bir sırada, kendisiyle görüşmek için 600 mil yol teptiği bu Licio Gelli, kuşkusuz önemli birisi olmalıydı. Bu nedenle savcılar Gelli'yi araştırmaya başladı.
Ofisinin basılmasına karar verildi. 17 Mart günü polisler bu ilginç sanayicinin ofisinde gizli bir liste buldular.Listede tam 962 isim vardı. Ve bu liste sıradan bir liste değildi; Propaganda 2, ya da kısaca P2 Mason Locası'nın üyelerinin listesiydi. Yasadışı ve gizli P2 Mason Locası'nın başı ve İtalya banka skandallarının karanlık ismi Licio Gelli, 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
ÖNEMLİ İSİMLER
Listeyi bulanları şaşkına çeviren şey ise, locanın üyelerinin İtalya'nın en önemli kişileri olmasıydı. P2 üyeleri arasında; 3 bakan, 43 Parlamento üyesi, 43 general, 8 amiral, gizli servis şefleri, yüzlerce üst düzey bürokrat ve diplomat, İtalya'nın dört büyük şehrinin polis şefleri, sanayici ve finansörler, ünlü Corriere Della Sera gazetesinin editör ve yayıncısı da dahil olmak üzere 24 gazeteci ve ayrıca bazı ünlü televizyon yıldızları yer alıyordu. Michele Sindona da locanın üyesiydi. Bir başka loca üyesi ise daha sonra Londra'daki Blackfriars Köprüsü'nde, (ki bu köprü Ortaçağ'da Tapınakçılar'a ait olan bir kilisenin yalnızca birkaç yüz metre uzağındaki anlamlı bir köprüydü) masonik ritüellere göre asılarak "infaz" edilecek olan banker Roberto Calvi idi. (A Haber)