Zulüm her yerde! Hindistan Müslüman karşıtı vatandaşlık yasasını yürürlüğe koydu!
2014'ten önce Hindistan'a gelen her dinden insanı, vatandaşlığa hızlı bir şekilde alınmasını lakin Müslümanları bunun dışında bırakan yasa, yaklaşan seçimler öncesi yürürlüğe koyuldu.
Hindistan, 2014'ten önce Afganistan, Bangladeş ve Pakistan'dan ülkeye gelen çok sayıda dini grubun vatandaşlığa hızlı geçişini sağlayan Vatandaşlık Değişikliği Yasasını çıkaracağını açıkladı.
Ancak yasa, Müslümanları bu adımın dışında tutuyor. 2019 yılında yasanın onaylanması ülke çapında ölümcül protestolara yol açmıştı ve o zamandan beri durdurulmuştu.
Hindistan'daki Müslüman azınlık, hükümetin bu yasayı ve diğer benzer yasaları kendilerine yönelik baskıyı genişletmek için kullanmasından korkuyor.
Çifte standartlarla dolu vatandaşlık yasası nedir?
Vatandaşlık Değişiklik Yasası (CAA), 31 Aralık 2014 tarihinden önce Afganistan, Bangladeş ve Pakistan'dan Hinduların çoğunlukta olduğu Hindistan'a kaçan Hindular, Parsiler, Sihler, Budistler, Jainler ve Hıristiyanlar için hızlı bir vatandaşlık yolu sağlıyor. Yasa, her üç ülkede de çoğunlukta olan Müslümanları kapsamıyor. Düzenleme, yasadışı göçmenlerin Hindistan vatandaşı olmasını engelleyen eski yasayı da değiştiriyor.
Yeni Delhi hükümeti, uygun olanların çevrimiçi bir portal aracılığıyla Hindistan vatandaşlığı için başvurabileceklerini bildirdi. Yasanın uygulanması, Modi'nin iktidardaki Bharatiya Janata Partisi'nin mayıs ayında yapılması planlanan genel seçimler öncesindeki en önemli seçim vaatlerinden biriydi. Yasanın ayrımcı olduğu fikrini reddeden Modi hükümeti, düzenlemenin sadece zulümden kaçan dini azınlıklara vatandaşlık verilmesini amaçladığını ve Hint vatandaşlarına karşı kullanılmayacağını savunuyor.(Ajanslar)