Hamas ve İslami Cihad'dan FKÖ'ye “İsrail”i tanımayı geri çekme çağrısında bulundu
Hamas ve İslami Cihad hareketlerinin liderleri, işgalin "Knesset"in Filistin devletini tanımama kararı sonrasında Mescid-i Aksa tufanı savaşıyla...
Hamas ve İslami Cihad hareketlerinin liderleri, işgalin "Knesset"in Filistin devletini tanımama kararı sonrasında Mescid-i Aksa Tufanı savaşıyla ilgili genel siyasi ve saha gelişmelerini tartışmak üzere Katar'ın başkenti Doha'da bir araya geldi Filistin Kurtuluş Örgütü'ne "İsrail"i tanımayı geri çekmesi çağrısında bulundular.
amas ve İslami Cihad hareketleri, İsrail Knesset'inin bir Filistin devletini tanımama kararına yanıt olarak, Filistin Kurtuluş Örgütü liderliğine İsrail varlığını tanımayı geri çekme çağrısında bulundu.
Bu, Katar'ın başkenti Doha'da iki hareketin liderlerini bir araya getiren ve Hamas'ın siyasi büro başkanı İsmail Haniye'nin İslami Cihad Genel Sekreteri Ziad el-Nahalah ve yardımcısını kabul ettiği bir toplantı sırasında geldi. Muhammed el-Hindi ile iki taraf, Mescid-i Aksa Tufanı'na ilişkin siyasi ve sahadaki gelişmeleri ele aldı.
İki heyet, işgalin tırmandırdığı kanlı katliamlar, Gazze Şeridi'nde yürütülen organize yıkım süreci ve insan yaşamının tüm bileşenlerinin yok edilmeye çalışılması karşısında Filistin halkının kahramanca kararlılığına dikkat çekti. , işgale karşı her gün belirli saldırılar düzenleyen yiğit direniş performansına ek olarak, ilan edilen hedefleri iptal etmeyi başardı.
İki lider, Filistin halkına yönelik saldırıyı durdurmak için her düzeyde yürütülen siyasi çabaları, özellikle de arabulucuların neler yaptığını tartıştı; direniş delegasyonunun halkın kararlılığına ve direnişine olan güvenini ve son on ayda neler başarıldığını vurguladı.
İki heyet, "Mescid-i Aksa Tufanı'nın stratejik bir ulusal başarı teşkil ettiğini ve işgalle çatışmada bir sonraki aşamada üzerine inşa edilmesi ve biriktirilmesi gereken yeni gerçekler yarattığını" vurguladı.
İki lider, Knesset'in Filistin halkının kendi bağımsız devletini kurma hakkının reddedilmesi yönündeki beyanı ışığında, ulusal grubun, Filistin meselesini ortadan kaldırmaya ve bunun üzerine inşa etmeye yönelik bu girişimlere karşı birleşik bir pozisyon alması gerektiğine inanıyordu. savaş başarıyla tamamlandı.
İki hareket, Filistin halkının başkenti Kudüs olan bağımsız bir devlet kurma hakkını ve mültecilerin geri dönüş hakkını vurgulayarak, FKÖ liderliğine Siyonist varlığı tanımayı geri çekme çağrısında bulundu.
Katılımcılar, Filistin halkının bu savaşta ve "ulusal tarihimizde bir dönüm noktası" olduğunu doğruladıkları bu anlarda gösterdiği sabır, kararlılık ve kararlılıktan övgüyle söz etti.(Ajanslar)