Siyonist Rejimin Azerbaycan Üzerindeki Sinsi Planları
Bismillahirrahmanirrahim
Dünyada Siyonist rejimin dostları ve düşmanları vardır. Bunu değerlendirirken halkları ve rejimleri birbirinden ayırmak gerekir.
Dünyada Siyonistlerin en büyük düşmanı halklardır; dünyada Siyonistlere dost olan hiçbir halk yoktur. Bütün halklar Siyonist rejimden nefret etmektedir, Siyonist rejimi şer ve zülüm merkezi olarak görüyor; Müslüman, Hristiyan, Afrikalı, Asyalı hatta Avrupalı halkların Siyonist rejime bakışları bu ülkeler hükümetleri gibi değildir.
Siyonist rejime karşı dost olan ve düşman olan ülkeler vardır. Dostları Siyonist rejimi meşru görüp diplomatik, ekonomik, askeri vs.. alanlarda işbirliği içindedirler. Düşmanları ise Siyonist rejimi meşru görmeyip onlunla hiçbir ilişki kurmayan ülkelerdir ve bu grupta olup direniş cephesindeki ülkeler ise bu işgalci rejimle savaş halindedirler.
Siyonistlerin yeni projesi
Siyonist rejim kurulduğu 1948 yılından beri geçen 74 yıldan beri Batılı devletlerin desteği ve çoğu krallık ve emirlikle yönetilen Arap rejimlerinin ihanetleri veya vurdum duymazlıkları karşısında işgal topraklarını genişletti. Ancak İslam İnkılabının zaferinden sonra başta Batı Asya Müslüman halkları olmak üzere Müslüman halkların uyanışı da başlamış oldu ve oluşan Direniş Cephesi Batılı emperyalistlerin ve özellikle de Siyonist rejimin planlarını bozdu.
Siyonistler İslam İnkılabının İran'da zaferinden sonra Batı Asya’da istediği gibi ilerleyemedi çünkü direniş cephesi Siyonistlerin hedefine ulaşamasın engelledi.
Bu işgalci rejim son yıllarda ise çöküşünü engellemek, direniş cephesi karşısındaki yenilgisini telafi etmek için “Türk dünyası” ile işbirliğini güçlendiriyor. Kafkasya’da nüfuzunu artırmak suretiyle Batı Asya’da kaybettiği gücünü Kafkasya’da telafi etmeye çalışıyor.
Direniş cephesindeki düşmanlarına karşı yeni müttefikler bulmak ve artırmak istiyor. Özellikle de İran İslam Cumhuriyetine karşı bölgede yeni güç ve destek arayışlarına girmiş bulunuyor.
Siyonist ve Bakü Rejimleri Arasındaki İşbirliği
Son zamanlarda Azerbaycan hükümetinin Siyonist rejimle ilişkisi güçlenmiş ve resmen elçilik açma seviyesine gelmiş bulunuyor.
Azerbaycan’ın Tel Aviv’de elçilik açmasını dikkatli okumak gerekir. Konu basit bir diplomatik ilişki değildir. Siyonistler üç alanda Azerbaycan’da nüfuzlarını sürdürmektedir:
- Askeri alanda nüfuz; Azerbaycan'ın silah ihtiyacını karşılayarak Azerbaycan ordusunu kendine bağımlı hale getirmeyi planlıyor.
- Ekonomik nüfuz; 150 Siyonist şirketi Azerbaycan’da iş yapıyor. Ayrıca Siyonistlerin petrol ihtiyacının yüzde 60’ını Bakü rejimi karşılıyor.
- Siyasi nüfuz; Bakü’deki elçiliği aracılığıyla Azerbaycan'ın siyasal gelişmelerine müdahale etmekte ve yöneticileri Müslüman halkın inançlarıyla mücadeleye, ülkede fitneye ve komşularıyla düşmanlığa yönlendirmektedir.
Filistin halkına yüz yıla yakındır kan kusturan bu rejim bölgedeki sorunlarında Azerbaycan'ın yanında olduğunu ileri sürerek sinsi planlarını takip etmektedir. Siyonistler açıkça bu işbirliğinin İran’a karşı bir ittifak olduğunu söylemekten çekinmiyorken Bakü rejimi de bu açıklama karşısında susmaktadır.
- Siyonistler diğer taraftan Türki cumhuriyetlerini özellikle de Azerbaycan’ı Kafkasya’ya açılan bir kapı olarak kullanmak istiyor.
Azerbaycan halkı elbette bu gerçekleri görmektedir ve bu uğursuz işbirliğinin farkındadır.
Her dostluk ve düşmanlığın bir karşılığı vardır. Herkes bedel ödemeye hazır olmalıdır. Halklar uyanınca bu bedeli ödetir.
Siyonistlerden dost olmaz, bunlar tarih boyunca kendileri ile ittifak kuran, kendilerine el uzatan kim olmuşsa güçlendikten sonra onlara da zulmedip hegemonyasına almaya çalışmıştır.
Umulur ki Azerbaycan yöneticileri bu gerçeği anlamakta gecikmez ve başta Azerbaycan halkı olmak üzere bölge halklarını daha çok zahmete sokmaz. (Rast)