Siyonizm: Batı Asya'nın vebası
«Siyonistler daha büyük bir ülke içinde özerk bir bölgede barış içinde yaşamakla ilgilenmiyorlardı: Batı Asya'da kendi sömürge merkezlerini yaratmak istediler.»
«Siyonistler daha büyük bir ülke içinde özerk bir bölgede barış içinde yaşamakla ilgilenmiyorlardı: Batı Asya'da kendi sömürge merkezlerini yaratmak istediler.»
Yemen'deki barış süreci ile Gazze'ye yönelik askeri operasyonlar arasında bağlantı kurulmasının temelsiz olduğunu belirten Sanaa hükümetinin dışişleri bakanı, Sanaa'nın stratejik tercihinin iç çatışmalara izin vermeyen adil, kalıcı bir barışa ulaşmak içindir, dedi.
Geçtiğimiz haftalarda Yemen'in füzeleri, Amerikan-Siyonist düşmanına siyasi ve askeri mesajlar iletirken, Gazze'ye karşı savaşın sona ermediği sürece barışı göremeyeceklerini ve Netanyahu'nun kurduğu hayallerin boşa çıkacağını gösterdi.
Suriye'de iktidarı ele geçiren HTŞ, uluslararası arenaya dönüş için İsrail'le ilişkilerde barışçıl bir duruş sergiliyor. Rejimin Şam Valisi Mahir Mervan, 'İsrail'in güvenliğini tehdit etmeyeceklerini' ve barış için iş birliğine açık olduklarını belirtti.
Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati Mısır'ın Afrika Birliği'nin Somali'deki barışı koruma misyonuna asker katkısında bulunacağını duyurdu.
Orta Doğu'da soykırımcı rejimin stratejik ittifakları ve birleşik bir bölgesel vizyon arayışı, güvenlik zorunluluklarını 'barış ve istikrara yönelik' temkinli bir yol haritasıyla dengeleyerek bölgenin geleceğini yeniden şekillendirmeyi vaat ediyor.
İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı, müstekbir sistemin İran'ın barışçıl nükleer enerji kullanmasını engellediğine dikkat çekerek şunları söyledi: Ajansı kendi amaçları doğrultusunda kullanmak için ABD Kongresi yasasını uygulamak istiyorlar.
Arap sol partileri, yayımladıkları ortak bildiride, İsrail'in Suriye’nin savunma altyapısını hedef alması ve uluslararası toplumun sessizliğinin, bölgesel ve küresel barış için tehdit oluşturduğunu belirtti.
Suriye'nin eski müftü yardımcısı Abdül Celil es-Said, İsrail medyasına verdiği röportajda Esed'ın düşüşü sonrasında İsrail ile barışı göz ardı etmediğini söyledi. Said, Arap dünyasındaki dengelerin değiştiğini ve sıradaki hedefin Irak ve Yemen olduğunu öne sürdü.
HTŞ'nin (Suriye el Kaidesi Nusra) lideri Colani’nin İsrail işgaline karşı hiçbir yorum yapmaması ve örgütün sözcüsü Ubeyde Arnavut’un ‘önceliklerinin İsrail olmadığını’ teyit etmesinin ardından Suriye’deki ‘muhalifler’ İsrail ile barıştan söz ediyor.
BM Genel Kurulu, 1967 yılında İsrail'in işgal ettiği Golan Tepeleri'nden çekilmesi için düzenlenen karar tasarısını kabul etti. Kararda, İsrail'in bölgede yaptığı yasa dışı yerleşim faaliyetlerinin durdurulması ve Suriye ile barış görüşmelerine dönmesi istendi.
İran İslam Devrimi Lideri'nin Danışmanı Ali Ekber Velayati, "İran-Azerbaycan tatbikatı, bu hassas bölgenin tarihinde, barış ve güvenliğinin tesisinde bir dönüm noktası olacaktır." dedi.
Siyonist Netanyahu'ya Gazze'deki sivil ölümlerinden ötürü "barışın seri katilisin" diyen Filistin asıllı İsrail Meclisi (Knesset) üyesi Ayman Odeh zorla kürsüden uzaklaştırıldı.
Mahmud Abbas, İsrail’in BM üyeliğinin askıya alınması çağrısı yaptığı sırada Siyonist rejimi Maliye Bakanı fanatik yahudi Bezalel Smotrich, 2025’in Batı Şeria’nın ilhak yılı olacağını söyledi. İfadeler, "İşgalcilerle barış" rüyası görenler için ibretlik...
Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL), işgal ordusunun bir kez daha barış gücü unsurlarına karşı eylemde bulunduğunu belirtti.
Hamas üst düzey yetkilisi Usame Hamdan, bu hareketin Gazze barış görüşmelerine hazır olduğunu yineledi.
İsrail'in 26 Ekim tarihinde İran'a düzenlediği saldırıyı görüşmek üzere acil oturumda toplanan BM Güvenlik Konseyi, Orta Doğu'da barış ve istikrar çağrısı yaparak "iki tarafın da birbirlerinin sınırlarını test etmeyi bırakması" gerektiğini vurguladı.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Irakçi, ''İran ve Türkiye barışın sağlamasında rol oynayabilir.'' dedi.
Siyonist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü'nü (UNIFIL) Lübnan'ın güneyinden çekilmesi için tehdit etti.
İşgal güçlerinin UNIFIL misyonunun Nakura üssüne ateş açması sonucu iki mavi miğferli BM askeri yaralandı.
Bağdat’a giden İran Dışişleri Bakanı Abbas Irakçi, Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile bir araya geldi.
“Tarih, Nasır'ın ''üç hayır: barış yok, tanıma yok, müzakere yok'' sözünü yankılayacaktır. Tarih, Nasrullah'ın ''Vallahi İsrail bir örümcek ağından daha zayıftır'' haykırışını sahiplenecektir.”
İşgalci rejimin Sözde Paris Büyükelçisi Joshua Zarka, ülkesinin Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü’nü (UNIFIL) hedef alan "kasıtlı saldırıları" hakkında izahat vermek üzere Fransa Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.
İşgal destekçisi ABD'nin Savunma Bakanı Lloyd Austin, katil Yoav Gallant'a, Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü'ne (UNIFIL) bağlı unsurların güvenliğinden emin olmaları çağrısında bulundu.
Katil israil ordusu, Güney Lübnan'daki BM Lübnan Geçici Görev Gücü'nün (UNIFIL) üç mevzisini vurdu, saldırıda iki asker hafif yaralandı. Hedeflerden birinin UNIFIL'in Naqoura’daki ana üssü olduğu belirtildi.
İsrail, varlığının sorgulanması teklif dahi edilemeyecek bir mutlak gerçeklik Almanya için; buna gerekçe olarak da Holokost’taki rollerini öne sürüyorlar. İsrail, Alman suçluluğunun çocuğu olarak varlığını sürdürüyor; öyle ki...
"Hiçbir şey Arap komşularını İsrail'in kendileriyle barış içinde yaşayamayacağına Netanyahu'nun şu anda izlediği yoldan daha fazla ikna edemez."
Hamas, katil Netanyahu'nun uluslararası barışı ve güvenliği tehdit ettiğini, Gazze halkını aç bırakma konusunda da bariz yalan söyleme politikasını sürdürdüğünü belirtti.
İran Dışişleri Bakanı Irakçi, “İşgal sona ermeyinceye ve Filistinlilerin inkar edilmez hakları gerçekleşmeyinceye kadar bölgede barış ve güvenlik sağlanamayacaktır” dedi.
Çin'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Fu Cong, işgalci rejimin Filistin topraklarındaki süregelen işgalinin Orta Doğu'daki barışın önündeki en önemli engel olduğunu belirterek işgalci rejime yasa dışı varlığına son verme çağrısında bulundu.
Putin, Doğu Ekonomi Forumu'nda İstanbul'daki barış görüşmelerinden, Batı'nın Ukrayna'daki 'fırsat penceresine'; dolarsızlaşmadan, ABD başkanlık seçimlerine kadar merak edilen konulara değindi. Rus lidere hem Beyaz Saray'dan hem Trump'tan cevap geldi
El Halil merkezli "Yerleşimlere Karşı Gençlik" grubu kurucusu Filistinli aktivist Issa Amro, Batı Şeria'da İsrail'in Gazze'yi işgaline karşı barışçıl protesto yapmanın bile neredeyse imkansız hale geldiğini belirtti.
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, “ABD ve bazı batılı ülkelerin uyguladığı çifte standartlar, Siyonist rejimi daha da küstahlaştırmış ve dünya barışı ve güvenliği için ciddi bir tehdit oluşturmasına neden olmuştur” dedi.
Suudi Arabistan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin Tahran ziyareti sırasında şehit edilmesinin İran'ın egemenliğinin açık bir ihlali olduğunu ve bölgesel barış ile güvenliğe tehdit oluşturduğunu belirtti.
Nobel Barış Ödülü sahibi Muhammed Yunus, Bangladeş'in geçici hükümetinin başına atandı.
Bahreyn İslami Hareketi lideri şunları söyledi: ‘Dünya barışı için, amacı yaşam alanını insan toplumunun bekasını koruyan güvenlik, değer ve standartlardan boşaltmak olan bu şeytani canavarın (Siyonizm) iradesini kırmak için dünya birlik olması gerekmektedir.’
Siyonist işgal rejiminin Hamas lideri İsmail Heniyye'ye düzenlediği suikasti değerlendiren Medvedev, barışa giden yolun savaştan geçeceğini belirtti.
Yakın zamanda Filistinli gruplar arasında ittifak ve barış görüşmeleri için üst düzey girişimde bulunan Çin'den İran'da düzenlenen İsmail Haniye suikastına ilişkin açıklama geldi.
Venezuela'da muhalif lider Maria Corina Machado destekçilerine, Pazar günü yapılan başkanlık seçiminin ardından barışçıl gösterileri sürdürme çağrısı yaptı. Machado'nun önceki muhalif isim Guaid'ya destek verirken İsrail ile yakın tutmaya ilişkisi dikkat çekiyor.
Venezuela Savunma Bakanı Lopez, seçim sürecinin barışçıl şekilde tamamlandığını belirtirken bir diğer açıklama da Venezuela Ulusal Seçim Konseyi'nden geldi ve devlet başkanı seçimini Nicolas Maduro'nun kazandığı duyuruldu.