Yeni savaş kapıda! İşgal için ''asker gönderme'' sinyali!
ABD'nin seçilmiş Başkanı Donald Trump, Panama Kanalı ve Grönland'ın kontrolünü ele geçirmek için askeri ve ekonomik eylemleri dışlamayacağı sinyalini verdi.
ABD'nin seçilmiş Başkanı Donald Trump, Panama Kanalı ve Grönland'ın kontrolünü ele geçirmek için askeri ve ekonomik eylemleri dışlamayacağı sinyalini verdi.
Küresel terörün hamisi ABD,İslam coğrafyasında yaşattığı acılar gün geçtikçe artarken, göreve yeniden seçilen eli kanlı Evajelist Trump'ın yeni politikaları nasıl olacağı merak ediliyor.
Soykırımcı İsrail medyası, Gazze ve Lübnan'a saldırının özellikle kuzeyde, teknoloji odaklı sanayilerin gerilemesine ve ekonominin felç olmasına yol açtığını itiraf etti.
İşgalci İsrail'e yıllarca kök söktüren kahramanlarımız vardı, varlar. Teknolojik, askerî, ekonomik gücün her şey olmadığını öğreten. İlla ki tanımamız gereken o kahramanlardan biriydi Yahya Ayaş. K
Aksa Tufanı'nın ardından, Direniş Ekseni'nin İsrail'e karşı kazandığı stratejik ve askeri zaferler, ekonomik ve siyasi yansımalarda rejimin çöküşüne işaret HTŞ örgütü Suriye'yi Siyonist varlık için bir güvenlik bölgesine dönüştürerek ABD hegemonyasına alan açmıştı.
"Ankara, Suriye halkını hükümetten ayırmak için yeni bir tiyatro sergileri. Türk hükümeti, Suriye halkını önemseyen ve onlara yardım etmeye çalışan tek ülke olduğunu göstermek için Suriye ekonomik pazarına kontrollü ve sınırlı bir şekilde nüfuz etti."
"Lübnan’ın İsrail’in saldırıları sırasında zayıf kalmasının en önemli nedenlerinden biri de iç siyaset. Beyrut limanı patlamasıyla sarsılan Lübnan, halen ekonomik zorluklarla boğuşuyor."
Avrupa’da Suriye politikaları yeniden şekilleniyor. Almanya, İngiltere, İsveç, Hollanda ve birçok ülke Suriyelilerin iltica başvurularını askıya aldı. Avusturya ise sınır dışı planını gündeme getirdi.
Haşd Şabi Heyeti Başkanı Falih el-Feyyad, İsrail’in saldırgan politikalarına karşı bölgedeki direnişi vurgularken, Suriye krizinin Irak’ın güvenliği için hayati önem taşıdığını ifade etti.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bekayi, “NATO'nun yeni Genel Sekreteri, NATO'nun bazı üyelerinin kışkırtıcı ve hegemonyacı politikaları nedeniyle dünyaya, özellikle de Avrupa'ya dayatılan artan güvensizliğin hesabını vermeli” dedi.
Türkiye, Suriye ile siyasi bir çözüm arayışında altı maddelik bir teklif sundu. Bu öneri, doğrudan müzakereler, askeri güçlerin çekilmesine yönelik takvim, Kürt bölgeleri ile güvenlik anlaşmaları ve Halep için ekonomik açılım gibi önemli başlıkları içeriyor.
Siyonist işgal rejimi "Ulusal Güvenlik Bakanı" Ben-Gvir, cami hoparlörlerine el konulması talimatı verdi ve rejim yeni yıkım planlarıyla Filistinlilere yönelik baskıcı politikalarını artırıyor.
Kırmızı çizgilerini Hizbullah’ın belirlediği bir anlaşma metnini Amerika ve İsrail’e imzalatan siyasi, askeri ve ekonomik sefalet içindeki Lübnan Devleti değil; Hizbullah’ın sahadaki gücüydü. Bu gerçeklik, kimin zafer kazandığını ve kimin hezimete uğradığını ortaya
Bloomberg'e göre, Suudi Arabistan İran'a ekonomik ilişkileri genişletme teklifinde bulundu.
"Yemen hükümetinin İsrail’e mal sevkiyatını durdurma ve ABD’yi kıyıları açıklarında bloke etme kabiliyeti, İsrail yasadışı soykırım, etnik temizlik ve apartheid politikalarını sürdürdüğü sürece, bu stratejiye devam etme cesaretini artırabilir."
Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal İnat, yapılan anketlere göre Alman halkının hükümetin İsrail politikalarına eleştirel tutumunu AA Analiz için kaleme aldı.
USS Abraham Lincoln uçak gemisi, Yemen donanmasının gerçekleştirdiği füze ve insansız hava aracı saldırılarının ardından Kızıldeniz’den ayrıldı. Yemen Silahlı Kuvvetleri, saldırıların ABD ve İngiltere'nin politikalarına bir misilleme olduğunu açıkladı.
Almanya Şansölyesi Olaf Scholz’un partisi SPD ve muhalefet milletvekilleri 23 Şubat’ta erken federal seçime gidilmesi konusunda anlaşmaya vardı. Mevcut hükümet, Gazze- Ukrayna çifte standartları, Yeşillerin savaş çığırtkanlığı ve ekonomik kriz ile hatırlanacak.
HAMAS hareketi, önümüzdeki Pazartesi Riyad'da buluşacak olan Arap ve İslam ülkelerine, işgal altındaki Kudüs şehrine karşı görevlerini yerine getirmeleri ve ekonomik ve siyasi baskı araçlarını harekete geçirmeleri çağrısında bulundu.
Donald Trump’ın yeni yönetimi, İran’ın petrol ihracatını hedef alarak ekonomisini zayıflatmayı amaçlayan daha sert yaptırımlar uygulamayı planlıyor. Bu kapsamda Çin’e karşı ek "tedbirler" alınması ve İran’a bağlı limanlara yönelik yaptırımlar da gündemde.
Yemen Devrimi Lideri, İsrail rejiminin Filistin halkına karşı katliam ve soykırım savaşı başlattığını belirterek, bu suçların şiddetine rağmen Filistinlilerin bu rejimin politikaları ve suçlarına teslim olmadığını söyledi.
Pekin’in Kuşak ve Yol Girişimi’nin bir parçası olan Çin-Myanmar Ekonomik Koridoru, ikili ilişkilerin temel taşlarından biri. Çin, Myanmar'daki askeri cunta yönetimi ile ilişkisi olan sayılı ülkelerden biri. ABD de ülkedeki farklı silahlı grupları destekliyor.
Küba, 1959’daki devrimden bu yana ABD’nin baskıcı politikalarıyla mücadele ediyor. ABD, Küba’ya uyguladığı iktisadi, ticari ve finansal ablukalarla ada ülkesini siyasi ve iktisadi olarak zayıflatmayı hedefliyor.
Financial Times, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun agresif saldırı politikalarını dizginlemek için Batı'nın harekete geçmesi gerektiğini belirtti. Özellikle, bu kontrolsüz tutumun Orta Doğu'da kalıcı bir istikrarsızlığa yol açabileceği vurgulandı.
BRICS'e üye 9 ülkenin liderlerinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BRICS grubundaki tüm ülkelerin küresel istikrara sözde değil, fiilen pozitif etki sağladığını belirterek önemli açıklamalarda bulundu.
Yahudi tarihçi Ilan Pappe, Batılı güçlerin siyonizm destekçisi politikalarından vazgeçmemesi halinde, İsrail'in Gazze'nin ardından Batı Şeria'da da soykırım yapabileceğini belirtti.
Eski İsrail Ulusal Güvenlik Başkanı ve Tümgeneral Giora Eiland, İsrail rejiminin Gazze Şeridi'ndeki savaşı bitirmesi gerektiğini belirterek, savaşa devam etmenin askerler üzerindeki yükü artırdığı ve ekonomik olarak İsrail'e büyük zarar verdiğini söyledi.
«Washington'un Batı Asya'daki çıkarlarının -ister askeri, ister ekonomik, isterse de siyasi olsun- ciddi tehdit altında olduğu giderek daha belirgin hale geliyor.»
Nikaragua Devlet Başkanı Daniel Ortega, Filistin halkı gibi halkları yok etmeyi amaçlayan "terörist" politikalarının bir sonucu olarak işgalci israilin sözde Başbakanı katil Netanyahu'yu "Şeytanın oğlu" ve "çağımızın Hitler'i" olarak nitelendirdi.
Alman Haber Ajansına (DPA) göre, Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanlığı, hükümetin İsrail’e bu yıl 13 Ekim itibarıyla toplamda 45,74 milyon avroluk silah ve askeri malzeme satışına onay verdiğini bildirdi.
Direniş Paktı imzalandı ve imzalayan tüm taraflar, Siyonist varlığın ya da müttefiklerinin saldırısına uğramaları halinde birbirlerine “kapsamlı” ekonomik, askeri ve siyasi yardımda bulunacaklar.
Hayfa, İsrail ekonomisinin istikrarını tehdit etmekle kalmıyor, aynı zamanda süregelen mücadelede dönüştürücü bir aşamanın habercisi olarak mevcut jeopolitik manzarayı tanımlayan ekonomik çıkarlar ile güvenlik tehditleri arasındaki tehlikeli dengenin altını çiziyor
1979'da İran İslam Devrimi'nin ardından Pehleviler sürgüne gönderilirken, İmam Humeyni liderliğindeki yeni yönetim de İsrail'le tüm diplomatik ve ekonomik bağları kesmişti. İslam Devrimi'nin ne kadar haklı ve yerinde olduğu, ortaya çıkan iğrenç flörtlerle daha...
CHP lideri Özel: İsrail konulu TBMM kapalı oturumunda kamuoyunun bilmediği hiçbir şey söylenmedi, bugünden yarına saldırı tehdidi yok. Türkiye gerçek gündemine, ekonomi gündemine dönmeli.
Tel Aviv Üniversitesi Ulusal Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü tarafından geliştirilen “en kötü senaryoya” göre, İsrail ekonomisi “çok daha kötü” bir duruma düşebilir.
Basın kaynakları, Tel Aviv'in kuzeyde uğradığı zarar ve kayıpları gizlediğini, çatışmaların genişlemesi sonucunda İsrail'in başına gelecek ekonomik ve askeri sonuçların ağır olacağı sonucuna vardı.
Batı Asya'nın Direniş Ekseni İsrail'in ordusunu, ekonomisini ve güvenliğini zayıflatmaya çalışırken, bir avuç Arap devleti ve Türkiye gizlice İsrail'i desteklemeye ve Gazze'ye karşı savaşını sağlamaya çalışıyor.
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ilk yurt dışı gezisini, siyasi ve ekonomik yetkililerden oluşan üst düzey ile Irak'a yapacak.
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, hükümetin, ülkenin siyasi ve ekonomik merkezlerini Basra Körfezi kıyılarına taşımaktan başka bir seçeneği olmadığını söyledi.
Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın haberine göre, Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, Siyonist İsrail ile Ürdün arasındaki Kral Hüseyin (Allenby) Sınır Kapısı'nda 3 İsrailli güvenlik görevlisinin öldüğü saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.